Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: Μεταφέρθηκε τον Αύγουστο, αλλαγές στο καλεντάρι

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

24h Le Mans: Μεταφέρθηκε τον Αύγουστο, αλλαγές στο καλεντάρι

ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: Μεταφέρθηκε τον Αύγουστο, αλλαγές στο καλεντάρι

ΑΓΩΝΕΣ

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 εξακολουθεί να επηρεάζει τα αγωνιστικά προγράμματα μεγάλων θεσμών – ευτυχώς προς το παρόν οδηγώντας σε αναθεωρήσεις και όχι ματαιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο η ACO (Automobile Club de l’Ouest) πήρε την απόφαση να μεταφέρει τον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans σε νέα ημερομηνία. Έτσι, η 89η εκδοχή του, θα διεξαχθεί στις 21-22 Αυγούστου, με στόχο να είναι όσο γίνεται πιο πιθανό να υπάρχουν θεατές στις κερκίδες.

«Το να έχουμε δύο συνεχόμενες χρονιές τον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών θα ήταν αδιανόητο. Άρα παρότι ήταν δύσκολη, νομίζω πως ήταν σωστή απόφαση. Δουλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές event», δήλωσε ο πρόεδρος της ACO, Pierre Fillon.

Advertisement
Advertisement

Εύλογα, η παραπάνω αλλαγή έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις – ξεκινώντας από το υπόλοιπο καλεντάρι του WEC, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής. Αυτό εξακολουθεί να έχει έξι στάσεις, όμως η πρεμιέρα του θα διεξαχθεί την Πρωτομαγιά και θα είναι ο 6ωρος αγώνας στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο.

Στις 12-13 Ιουνίου όταν και θα γινόταν ο αγώνα του Mans βάσει του αρχικού προγράμματος, θα δούμε τις 8 ώρες του Πορτιμάο, στην Πορτογαλία. Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2021:

Advertisement

Όμως τα παραπάνω, επηρεάζου και την αγωνιστική σεζόν σε ότι αφορά στο European Le Mans Series, στο οποίο συμμετέχει και ο δικός μας, Ανδρέας Λασκαράτος. Εκεί, ο 4ωρος αγώνας του Λε Καστελέ, στο σιρκουί Πολ Ρικάρ στη Γαλλία, αλλάζει ημερομηνία. Από τέταρτη στάση της σεζόν γίνεται τρίτη και θα διεξαχθεί στις 5-6 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:
F1: Επισημοποιήθηκε το Grand Prix του Πορτιμάο

Advertisement

Αυτό είναι το video trailer του «Drive to Survive 3»

Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series