Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Φέτελ: Ο πρωταθλητής θα αξίζει τον τίτλο!

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φέτελ: Ο πρωταθλητής θα αξίζει τον τίτλο!

ΑΓΩΝΕΣ

Φέτελ: Ο πρωταθλητής θα αξίζει τον τίτλο!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο 25χρονος Γερμανός πρωταθλητής τα δυο τελευταία χρόνια πιστεύει πως η φετινή μάχη του τίτλου θα αναδείξει έναν αντάξιο πρωταθλητή. Απομένουν δυο αγώνες τις δυο επόμενες Κυριακές σε Ώστιν και Ιντερλάγος με το  Φέτελ να θεωρεί πως τόσο αυτός όσο και ο Αλόνσο έχουν πληρώσει αντίστοιχο τίμημα σε ατυχίες και προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλόνσο απολάμβανε μετά το καλοκαίρι μια διαφορά 42 βαθμών έναντι του Φέτελ, καθότι όμως έχει να κερδίσει από το Γερμανικό GP τον Ιούλιο, η διαφορά αυτή εξανεμίστηκε υπέρ του Φέτελ. Μ’ ένα σερί τεσσάρων νικών σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κορέα, Ινδία ο Φέτελ πήρε κεφάλι στη βαθμολογία.

Στον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι βρέθηκε να εκκινεί από το pit lane αλλά κατόρθωσε να ανακάμψει και ν’ ανέβει στο βάθρο. Έτσι ο Αλόνσο που τερμάτισε δεύτερος στο συγκεκριμένο αγώνα υπολείπεται 10 βαθμούς από το Φέτελ ενώ απομένουν άλλοι 50 να μοιραστούν.

Μιλώντας σχετικά ο Φέτελ τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν δει κανείς συνολικά τους αγώνες μέχρι τώρα, τους δικούς μου και του Φερνάντο, οι εγκαταλείψεις και τα προβλήματα ήταν εξίσου και για τους δυο μας. Πιστεύω πως θα στεφθεί πρωταθλητής αυτός που το αξίζει περισσότερο. Είμαστε σε καλή θέση τώρα και ελπίζω να έχουμε καλή απόδοση ως το τέλος ώστε να αξίζουμε την δόξα. Οι τελευταίοι αγώνες εξελίχθηκαν πολύ καλά για μας, αυτό μας έχει βοηθήσει. Αλλά αν δεις συνολικά τη σεζόν είχαμε συμβάντα που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί όπως και τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν σε εγκαταλείψεις. Ελπίζω αυτή η φάση να έχει περάσει. Δεν είναι δυνατόν σε τόσους αγώνες να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα απλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτά ώστε να μην μείνεις μ’ ανοιχτό στόμα όταν συμβούν».

Advertisement
Advertisement

Ο Φέτελ συμπληρώνει 100 εκκινήσεις στο επικείμενο GP των ΗΠΑ την ερχόμενη Κυριακή 18/11 (απευθείας Alpha στις 20:00).

O ίδιος λέει πως ο χρόνος περνάει γρήγορα: «Ούτε κατάλαβα πότε έφτασα στους 100 αγώνες, 100 εκκινήσεις, 100 φορές επιβίωσα στην πρώτη στροφή. Δε νιώθω πως έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πρωτοξεκίνησα στη F1. Αυτό αποδεικνύει πως ο καιρός περνάει γρήγορα όταν κάνεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει και απολαμβάνεις, οπότε ας επικεντρωθούμε στα επόμενα 100GP».
[nggallery id=915]
Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr