Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Σε αδιέξοδο ο Kovalainen

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε αδιέξοδο ο Kovalainen

ΑΓΩΝΕΣ

Σε αδιέξοδο ο Kovalainen

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από καλή (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) σεζόν στη Caterham F1, o Χέικι Κοβαλάινεν περίμενε πως δεν θα είχε πρόβλημα να βρει ομάδα για το 2013. Όμως οι ελπίδες του αποδεικνύονται φρούδες. Μπήκαμε ήδη στη νέα χρονιά και κενές θέσης επίσημου οδηγού υπάρχουν μόνο δύο πλέον. Μία στη Force India και μία στην μέχρι πρότινος ομάδα του Φιλανδού, που όμως δεν είναι ανάμεσα στα φαβορί για καμία εκ των δύο!

Advertisement
Advertisement

«Δουλεύουμε με τον μάνατζερ μου, ώστε να δούμε μήπως αλλάξουν τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως τα αποτελέσματα που είχα τα τελευταία 2-3 χρόνια, δεν ήταν αρκετά για να με οδηγήσουν σε μία μεγάλη ομάδα ενώ οι μεσαίων δυνατοτήτων ομάδες, αυτή τη περίοδο αναγκάζονται να αναζητούν οδηγούς-χορηγούς! Αυτομάτως, δεν έχω καμία ελπίδα για όσες ομάδες βρίσκονται από τη μέση θέση της κατάταξης και πίσω. Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Παρότι όλοι μου λένε πως έκανα καλή δουλειά και οδηγούσα καλά, τερματίζοντας εκτός δεκάδας, στα χαρτιά υστερείς κάποιου που τερμάτισε στους βαθμούς. Πάντως αποτελεί έκπληξη για μένα. Περίμενα μετά τη τελευταία σεζόν, να έχω πιο ισχυρή θέση στην αγορά», παραδέχθηκε στο περιοδικό Autosport ο 31 ετών οδηγός.

Ο Κοβαλάινεν έχει λάβει μέρος σε 110 Grand Prix, έχοντας στο ενεργητικό του μία νίκη, το 2008 στην Ουγγαρία. Έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με τη Renault, έκανε το μεγάλο βήμα το 2008 μεταπηδώντας στη McLaren αλλά εκεί υστερούσε συστηματικά του Λούις Χάμιλτον. Το 2010 δεσμεύτηκε με μία από τις νέες ομάδες του grid, την τότε Lotus Racing που στη πορεία μετονομάστηκε σε Caterham.

Τα καλύτερα φετινά του αποτελέσματα, ήταν στο Μονακό και το Άμπου Ντάμπι, όπου τερμάτισε δέκατος-τρίτος.
[nggallery id=573]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement