Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πλησιάζει ο Al-Attiyah

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Πλησιάζει ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πλησιάζει ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία ημέρα περιπέτειας στα αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής ολοκληρώθηκε για τα πληρώματα και τους αναβάτες που δοκιμάζονται στο φετινό Ράλι Ντακάρ. Η τέταρτη ειδική του αγώνα ήταν και η μεγαλύτερη έως τώρα, με 289 αγωνιστικά χιλιόμετρα δυσκολιών. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Νάσερ Αλ Ατίγια με το Red Bull Buggy, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στον τρίτο στην ΕΔ4 και πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης, Στεφάν Πετερανσέλ (X-Raid Mini).

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η δεύτερη πρωτιά (ποσοστό επιτυχίας… 50%) για τον οδηγό από το Κατάρ που πρόπερσι είχε γίνει ο πρώτος Άραβας που θριάμβευσε σε αυτό το θρυλικό αγώνα. Βίοι αντίθετοι με τον ομόσταβλό του και επίσης πρώην νικητή του Ράλι Ντακάρ, Κάρλος Σάινθ.

Σα να μην έφταναν στον Ισπανό τα χθεσινά προβλήματα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου του, η «ασθένεια» συνεχίστηκε και σήμερα με το κερασάκι στη τούρτα της απογοήτευσης να είναι η απόφαση των αγωνοδικών.

Μετά από σύγχυση διαρκείας, με τη χρονική ποινή της δεύτερης ημέρας να αναιρείται την επομένη και να επιστρέφει σήμερα (πάλι στα GPS έριξαν την ευθύνη οι διοργανωτές), ο Σάινθ έχει πέσει πλέον εκτός δεκάδας και παρότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μέχρι το φινάλε του φετινού αγώνα, οι ελπίδες του για νέα νίκη έχουν μειωθεί δραματικά.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο σκούρα είναι τα πράγματα για τον Αμερικανό Ρόμπι Γκόρντον που 32 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση, είδε το Hummer του να αναποδογυρίζει μερικές φορές. Μετά από καθυστέρηση δύο ωρών, κατάφερε να συνεχίσει.

Στη τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο πάλαι ποτέ τιμ μέιτ του, Ζινιέλ ντε Βιγιέ της Imperial Toyota ενώ ακολουθούν τα X-raid Mini των Λεονίντ Νοβίτσκι, Νάνι Ρόμα και Γκιρλέν Σισερί.
[nggallery id=1433]
Στις μοτοσυκλέτες η κορυφή άλλαξε χέρια. Ο Σερίλ Ντεσπρέ της KTM οδήγησε προσεκτικά και έκλεισε την ημέρα τρίτος. Τρία λεπτά μπροστά του βρίσκεται ο Γάλλος Ολιβιέ Παέν της Yamaha ενώ δεύτερος, μερικά δεύτερα πίσω του, βρίσκεται ο Χοάν Μπαρέντα. Ο Ισπανός αναβάτης της Husqvarna που τη προηγούμενη ημέρα έχασε πολύ χρόνο όταν έσπασε ο τροχός της μοτοσυκλέτας του, ήταν ταχύτερος όλων, με αποτέλεσμα να μπει και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι.

Στα Quad πρώτος χρόνος και πρώτη θέση στη γενική κατάταξη για τον Μάρκος Πατρονέλι (Yamaha) ενώ στα φορτηγά είχαμε αλλαγή φρουράς. Τα προβλήματα του Ζεράρ ντε Ρόοι (Iveco) τοποθέτησαν στη κορυφή της κατάταξης των Αλέ Λοπρέ (Tatra) ενώ τη καλύτερη επίδοση της ημέρας σημείωσε ο Ρώσος Αιράτ Μαρντέεφ (KAMAZ).

Advertisement

Η Αρεκίπα ήταν η τελευταία στάση σε Περουβιανό έδαφος, με πληρώματα και αναβάτες να βάζουν πλέον πλώρη για Χιλή.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement