Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Υπόθεση Citroen

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Υπόθεση Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Υπόθεση Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Σε εσωτερική μονομαχία της Citroen εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλι Νέας Ζηλανδίας, που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η επιλογή της σειράς εμφάνισης στο δρόμο αλλά και η στρατηγική διαφύλαξης των ελαστικών στις πρώτες ειδικές, δεν βοήθησαν τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, που πλήρωσε ακριβά δύο οδηγικά λάθη. Ειδικά αυτό της έβδομης ειδικής διαδρομής, του στέρησε κάθε ελπίδα για νίκη αφού έκανε λάθος εκτίμηση στους λασπωμένους δρόμους και το Fiesta του κόλλησε σε ένα φράκτη.

Advertisement
Advertisement

Με τη βοήθεια θεατών ο Φινλανδός κατάφερε να επιστρέψει στη μάχη αλλά μόνο εκεί, έχασε σχεδόν πέντε λεπτά και έπεσε στην ένατη θέση. Ανενόχλητα τα εργοστασιακά DS3 WRC, κάνουν δικό τους αγώνα, έχοντας προβάδισμα ενάμιση λεπτού από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Παρότι ο Μίκο Χίρβονεν αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, στο τέλος του σκέλους συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιέν Λεμπ.

Πίσω τους και με μεταξύ τους απόσταση 17 δευτερολέπτων, βρίσκονται τρία Ford: του Ευγένι Νοβίκοφ, του Πέτερ Σόλμπεργκ και του Οτ Τάνακ. Ακολουθούν το DS3 της Qatar Citroen με τον Τιερί Νεβίλ και τα δύο Mini της Prodrive με τους Ντάνι Σόρντο και Αρμίνο Αραούχο.

Advertisement
Advertisement