Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μεξικού: Προβάδισμα Ogier (video)

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Μεξικού: Προβάδισμα Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μεξικού: Προβάδισμα Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με πλεονέκτημα της τάξης των 33 δευτερολέπτων έκλεισε τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Μεξικού ο Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο Γάλλος κέρδισε επτά από τις 11 ειδικές διαδρομές της πρώτης «πραγματικής» ημέρας δράσης στη Κεντρική Αμερική και ξέφυγε από τους διώκτες του. Σε έναν αγών άκρως σημαντικό για τη Volkswagen που στη παρθενική της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, απέδειξε πως το Polo R WRC είναι γρήγορο στην άσφαλτο, γρήγορο στον πάγο, γρήγορο στο χιόνι, τώρα και σε σκληρό χωμάτινο τερέν!

Advertisement
Advertisement

Κι αν ο Οζιέ ξεφεύγει μπροστά, για τη δεύτερη θέση γίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στο Fiesta WRC του Μαντς Όστμπεργκ και το DS3 WRC του Μίκο Χίρβονεν. Μόλις εννέα δευτερόλεπτα τους χωρίζουν, παρότι ο Νορβηγός κέρδισε 4 ειδικές (όσες δηλαδή δεν πήρε ο Οζιέ) σκορπώντας ικανοποίηση στην M-Sport.

«Είναι απίστευτος. Είναι πιο εντυπωσιακός απ’ ότι περίμενα. Ήρθαμε εδώ ελπίζοντας να διεκδικήσουμε μία θέση στο βάθρο και δείτε τι έχει πετύχει», δήλωσε σχετικά το αφεντικό της ομάδας, Μάλκολμ Ουίλσον.

Ο team-mate του Όστμπεργκ, Τιερί Νεβίλ, μπορεί να έχασε έδαφος σε σχέση με τους πρώτους τρεις αλλά διατηρεί υγιές προβάδισμα της τάξης των 97 δευτερολέπτων από τον πέμπτο που δεν είναι άλλος από τον εργοστασιακό οδηγό της Citroen, τον Ντάνι Σόρντο. Μιλώντας για τη γαλλική εταιρεία, μία ματιά στη κατάταξη δείχνει πόσο λείπε ο Σεμπαστιέν Λεμπ.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθούν άλλα δύο Fiesta, το τρίτο της M-Sport με τον Νάσερ Αλ Ατίγια που ελπίζει να μπορέσει να κυνηγήσει τον Σόρντο αλλά κι εκείνο του πάντα εντυπωσιακού Αμερικανού, Κεν Μπλοκ.

Ο Κρις Άτκινσον ανακάμπτει από το πρωινό του πρόβλημα όταν χτύπησε μία πέτρα και «πληγώθηκε» το σύστημα διεύθυνσης του DS3 WRC, έχει καταφέρει υπό την καθοδήγηση του έμπειρου συνοδηγού του, Στεφάν Πρεβό, να μπει και πάλι στη πρώτη δεκάδα.

Ανάλογη πορεία και για τον Ευγένι Νοβίκοφ που είναι δωδέκατος έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα με την ECU του Fiesta ενώ ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το δεύτερο εργοστασιακό Polo,  θα επανεκκινήσει την 3η ημέρα δράσης αλλά έχοντας κατρακυλήσει στην 22η θέση, λόγω της χρονικής ποινής για τις ειδικές διαδρομές που έχασε μετά το ατύχημα του το πρωί της Παρασκευής, όταν έβαλε κι αυτός σημάδι μία πέτρα.

Advertisement

Τις καλύτερες στιγμές της δεύτερης ημέρας δράσης στο Μεξικό, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο video που σας παραθέτουμε.
[nggallery id=2058]
Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ13:
1.  Σεμπαστιέν Οζιέ    Volkswagen         1h57m46.9s
2.  Μαντς Όστμπεργκ       M-Sport Ford          + 33.0s
3.  Μίκο Χίρβονεν     Citroen               + 42.0s
4.  Τιερί Νεβίλ   M-Sport Ford        + 1m07.1s
5.  Ντάνι Σόρντο         Citroen             + 2m40.1s
6.  Νάσερ Αλ-Ατίγια  M-Sport Ford        + 3m24.1s
7.  Κεν Μπλοκ          Hoonigan Ford       + 4m46.5s
8.  Μπενίτο Γκέρα      CRT Citroen         + 6m03.4s
9.  Μάρτιν Πρόκοπ      Czech Ford          + 6m25.4s
10.  Κρις Άτκινσον     Abu Dhabi Citroen   + 7m15.1s

Η τρίτη ημέρα δράσης περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)