Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αργεντινής: Ο νόμος του Loeb

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Αργεντινής: Ο νόμος του Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αργεντινής: Ο νόμος του Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Νικητής έφυγε από την Αργεντινή, στη προτελευταία εμφάνιση του σε ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Σεμπαστιέν Λεμπ. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο Αλσατός που φέτος ακολουθεί περιορισμένο πρόγραμμα συμμετοχής μόνο σε τέσσερις γύρους, συνόδευσε τη τρίτη του εμφάνιση (μετά από Μόντε Κάρλο και Σουηδία) με τη δεύτερη φετινή του νίκη και όγδοη στην Αργεντινή!

Η τελευταία ημέρα, των τεσσάρων ειδικών διαδρομών, δεν έκρυβε παγίδες για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Έχοντας προβάδισμα ασφαλείας, απέφυγε τα λάθη και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως… ήδη λείπει από το θεσμό.

Άλλωστε είναι ο μόνος που μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος για τον Σεμπαστιέν Οζιέ που γνωρίζοντας πως οι ουσιαστικοί του αντίπαλοι στη μάχη του τίτλου βρίσκονταν πίσω του, δεν πίεσε και επέλεξε να οδηγήσει το Polo R WRC με ασφάλεια στον τερματισμό. Με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης στη γενική αλλά και στην Power stage, απολαμβάνει πλέον προβάδισμα 54 πόντων από τον Λεμπ και 65 από τον Μίκο Χίρβονεν! Έχει δηλαδή ήδη τον τίτλο στο τσεπάκι.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη μάχη έγινε για τη τελευταία θέση του βάθρου, με νικητή τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο οδηγός της Volkswagen ήταν το πρόσωπο της ημέρας, πρώτευσε σε όλες τις ειδικές διαδρομές και χάρισε πολύτιμους βαθμούς στη Volkswagen Motorsports που διατήρησε τους 14 βαθμούς διαφοράς από τη Citroen στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Ο Ευγένι Νοβίκοφ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Φινλανδού και μαζί με τον Τιερί Νεβίλ χάρισαν στην M-Sport τις θέσεις 4 και 5. Έκτος ο Μίκο Χίρβονεν μετά τα προβλήματα της Παρασκευής ενώ οι τρεις που χρησιμοποίησαν το Rally2, δηλαδή οι Μαντς Όστμπεργκ (Fiesta), Αντρέας Μίκελσεν (Polo) και Ντάνι Σόρντο (DS3), προσπέρασαν τον Μάρτιν Πρόκοπ που συμπλήρωσε τη δεκάδα.
[nggallery id=2527]
Αναλυτικά η κατάταξη του Ράλι Αργεντινής:

1.  Λέμπ Citroen 4h35m56.7s
2.  Οζιέ VW + 55.0s
3.  Λάτβαλα VW + 2m00.8s
4.  Νοβίκοφ M-Sport Ford + 2m36.7s
5.  Νεβίλ M-Sport Ford + 4m40.5s
6.  Χίρβονεν Citroen + 6m23.9s
7.  Όστμπεργκ M-Sport Ford + 11m02.2s
8.  Μίκελσεν VW + 13m22.1s
9.  Σόρντο Citroen + 13m22.3s
10.  Πρόκοπ Czech Ford + 14m07.6s

Πρωτοπορία: ΕΔ1-6 Οζιέ, ΕΔ7-14 Λεμπ
Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ/Λάτβαλα 5, Λεμπ 2, Χίρβονεν/Όστμπεργκ 1

Advertisement

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το δικό μας Ράλι Ακρόπολις, στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου.