Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αργεντινής: Ο Λέμπ πήρε την 70η του νίκη!

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Αργεντινής: Ο Λέμπ πήρε την 70η του νίκη!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αργεντινής: Ο Λέμπ πήρε την 70η του νίκη!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο απόλυτος βασιλιάς του Ράλι Αργεντινής χτύπησε ξανά! Ο Σεμπαστιάν Λεμπ θριάμβευσε για έβδομη συνεχή φορά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, φτάνοντας τη συνολικό συγκομιδή νικών του στον εντυπωσιακό αριθμό των 70! Η 3η φετινή επιτυχία του μόνιμου πια πρωταθλητή, τον εδραίωσε στην κορυφή της βαθμολογίας και τον έφερε σε θέση ισχύος ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Σε αυτό βοήθησε και η στρατηγική της ομάδας του, αφού όπως διαβάσατε σε προηγούμενο άρθρο του newsauto.gr, ο Μίκο Χίρβονεν είχε πάρει εντολή να μη διεκδικήσει τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Έτσι τα DS3 WRC έφτασαν με άνεση στο 1-2 που αποτέλεσε χρυσάφι για τη Citroen σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Σε αυτό βοήθησε και η ατυχία του Ντάνι Σόρντο που έχασε το βάθρο μέσα από τα χέρια του, εγκαταλείποντας στη Power Stage λόγω μηχανικών προβλημάτων στο εργοστασιακό Fiesta WRC.

Έτσι τρίτος ανέβηκε ο και πάλι εντυπωσιακός Μαντς Όστμπεργκ (είχε νικήσει στη Πορτογαλία) της Adapta Ford, ρεκόρ καριέρας έκανε ο Μάρτιν Πρόκοπ (επίσης με Fiesta) ενώ στη 5η θέση σκαρφάλωσε το DS3 του νεαρού Τιερί Νοβίλ.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο εργοστασιακός οδηγός της Ford είχε ξεκινήσει δυναμικά αλλά το σπασμένο σύστημα διεύθυνσης τον έβγαλε εκτός μάχης στα μισά της Παρασκευής. Επανεκκίνησε την επόμενη ημέρα χάρη στο σύστημα Rally 2 (γνωστό κι ως SupeRally), κουβαλώντας όμως πέντε λεπτά ποινής για κάθε ειδική διαδρομή που δεν τερμάτισε.

Advertisement
Advertisement

Όμως η ατυχία των πείσμωσε και δεν είναι τυχαίο πως κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές του τελευταίου σκέλους, πράγμα που τον έφερε στην 6η θέση! Παράλληλα, πήρε και τους επιπλέον βαθμούς που προσφέρει η νίκη στη Power Stage κι έτσι ελαχιστοποίησε τις ζημιές.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν το Skoda του Σεμπαστιάν Οζιέ, το Fiesta του Ευγένι Νοβίκοφ, το DS3 του Νάσερ Αλ-Ατίγια και το Fiesta του Οτ Τάνακ.

Στη βαθμολογία ο Λεμπ προηγείται με 91 βαθμούς έναντι του Σόλμπεργκ που έχει 73 και του Χίρβονεν που έχει 70. Αντίστοιχα η Citroen προηγείται με 151 βαθμούς έναντι 106 της Ford.

Advertisement

Επόμενος αγώνας το Ράλι Ακρόπολις στη χώρα μας από 24 – 27 Μαΐου.