ΑΓΩΝΕΣ

Πόσο πιο γρήγορα pit stop;

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πιο γρήγορα pit stop;

ΑΓΩΝΕΣ

Πόσο πιο γρήγορα pit stop;

ΑΓΩΝΕΣ

Τα pit stop αποτελούσαν ανέκαθεν ένα νευραλγικό κομμάτι στη προσπάθεια ενός οδηγού και μίας ομάδας να φτάσει στη νίκη. Ειδικά με τα σημερινά δεδομένα, όπου οι μηχανικοί «τρέχουν» πιο γρήγορα κι από τους οδηγούς! Πόσο πιο γρήγορες μπορούν όμως να γίνουν οι αλλαγές ελαστικών; Οι ομάδες επενδύουν σε αυτό τον τομέα, οι μηχανικοί τους έχουν πλέον τέλεια φυσική κατάσταση και μέσα σε μία σεζόν προπονούνται πάνω από χίλιες φορές για τις 20-30 που θα χρειαστεί να κάνουν αλλαγή ελαστικών κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στη McLaren που στο γερμανικό Grand Prix έκανε αλλαγή και των τεσσάρων ελαστικών στην MP4-27 του Τζένσον Μπάτον σε μόλις 2.31 δεύτερα! Στόχος των Βρετανών για το 2013, εκτός από το να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, είναι να σταθεροποιήσουν τα pit stop σε χρόνους κάτω των τριών δευτερολέπτων!

«Οι χρόνοι των pit stop είναι κοντά στο όριο των φυσικών δυνατοτήτων των μηχανικών μας αλλά ακόμα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένας τομέας στον οποίο θα δουλέψουμε πολύ το χειμώνα. Στόχος μας είναι του χρόνου να κάνουμε σταθερά pit stop δύο δευτερολέπτων – και νομίζω πως μπορούμε να το πετύχουμε! Σε αυτό θα συνεισφέρουν τόσο οι άνθρωποι όσο και ο εξοπλισμός. Θα έχουμε κάποιες τεχνολογικές βελτιώσεις την επόμενη σεζόν και ήδη η προετοιμασία μας ενόψει του 2013 σε αυτό τον τομέα, έχει διαφοροποιηθεί πολύ. Θέλουμε από τη Μελβούρνη ακόμα, να έχουμε πετύχει τους στόχους μας», δήλωσε στο περιοδικό Autosport ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Σαμ Μάικλ.
[nggallery id=1260]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)