Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο Vettel;

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο Vettel;

ΑΓΩΝΕΣ

Πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο Vettel;

ΑΓΩΝΕΣ

Έχουν περάσει 4 μέρες από το πέσιμο της καρό σημαίας στο Grand Prix της Βραζιλίας και ακόμα δεν λέει να πέσει καρό σημαία στο παρασκήνιο. Προς το παρόν ανεμίζουν πράσινες, κίτρινες, κιτρινοκόκκινες, ότι σημαία μπορεί να κρατήσει ένας κριτής στο Interlagos. Δεν χρειάζεται μεγάλη εισαγωγή, γνωρίζετε λίγο πολύ το θέμα, έχει να κάνει με το αν ο Φέτελ έκανε προσπεράσεις υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας, αν αυτό πρέπει να του επιφέρει ποινή 20 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο και εν κατακλείδι, αν πρέπει να σηκωθεί κακήν κακώς από το θρόνο του πρωταθλητή για να κάτσει ένας Ισπανός που κρύβεται πίσω από τη κουρτίνα και καιροφυλακτεί.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει λοιπόν ή δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο οδηγός της Red Bull Racing; Ας δούμε τα δεδομένα της ιστορίας αναλυτικά. Αρχικά κατηγορούσαν τον Γερμανό για τρία παράνομα προσπεράσματα. Αυτά στη πορεία έγιναν δύο. Και πλέον είναι ένα. Αυτό επί του Ζαν-Ερίκ Βερν.

Λογικά όλοι έχετε δει κάποια video-ανάλυση, ο συμπαθής Άλαν ΜακΝις κατάφερε να μπλέξει τα μπούτια του και μαζί να παρασύρει τους μισούς τιφόζι και επί 4 μέρες, τα σχόλια στα websites, τα post στο facebook και τα tweets περιλαμβάνουν… παράκρουση. Μπερδέψαμε λοιπόν κανονισμούς, μπερδέψαμε τις διαφορές ανάμεσα στις σημαίες και τους σηματοδότες, μπερδέψαμε το κίτρινο με το πορτοκαλί, το φως που μένει σταθερό, με εκείνο που αναβοσβήνει μαρτυρώντας καθεστώς κίτρινης σημαίας που απαγορεύει προσπεράσματα και άλλα πολλά.

Αφού προσπεράσω όλο το χάος που ξεκίνησε από τον Σκοτσέζο σχολιαστή του Sky Sports και στο μυαλό πολλών συνεχίζεται ακόμα, επικεντρώνομαι στην ουσία. Στο μοναδικό προσπέρασμα στο οποίο χωράει συζήτηση. Επί της «αδερφής» Toro Rosso.

Advertisement
Advertisement

Πράγματι, ο φωτεινός σηματοδότης στο τέλος του video, αναβοσβήνει. Αυτό σημαίνει κίτρινη σημαία. Απαγορεύεται το προσπέρασμα (από εκείνο το σημείο). Μη ξεσηκώνεστε όμως οι οπαδοί του Φερνάντο Αλόνσο γιατί αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός.[nggallery id=1120]

Το video και περισσότερα εδώ