Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Περίπατος Citroen στη Νέα Ζηλανδία

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περίπατος Citroen στη Νέα Ζηλανδία

ΑΓΩΝΕΣ

Περίπατος Citroen στη Νέα Ζηλανδία

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία νίκη για τον Σεμπαστιέν Λεμπ άλλος ένας θρίαμβος για τη Citroen. Η γαλλική ομάδα πέτυχε στη Νέα Ζηλανδία το τρίτο συνεχόμενο 1-2 και ουσιαστικά έχει σφραγίσει από πολύ νωρίς, μόλις από τον έβδομο ράλι της σεζόν, τους δύο παγκόσμιους τίτλους. Συνεχίζοντας με παρόμοιους των δύο προηγούμενων ημερών ρυθμούς, τα DS3 WRC δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο. Όπως αναμενόταν, η διοίκηση της ομάδας έδωσε εντολή να φτάσουν με ασφάλεια στον τερματισμό, με την τελική διαφορά ανάμεσα στον Σεμπαστιέν Λεμπ και τον Μίκο Χίρβονεν, να είναι στα 29.6 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε για λογαριασμό της Ford ο Πέτερ Σόλμπεργκ, με τη διαφορά του από την κορυφή να παραμένει σταθερή, στο ενάμιση λεπτό. Άλλωστε δεν μπορούσε να απειλήσει αλλά ούτε και να απειληθεί αφού ο Εβγένι Νοβίκοφ της M-Sport, επίσης με Fiesta WRC, ήταν αρκετά πιο πίσω.

Δύο ειδικές πριν το τέλος του ράλι ο Οτ Τάνακ πέταξε στα σκουπίδια την πέμπτη θέση όταν μετά από έξοδο, το αυτοκίνητο του αναποδογύρισε πολλές φορές, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Έπεσε όμως στην ένατη θέση, προβιβάζοντας αυτόματα τον Τιερί Νεβίλ της Qatar Citroen, τον Ντάνι Σόρντο με το Mini WRC της Prodrive, τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το εργοστασιακό Fiesta και τον Αρμίνο Αραούχο με το Cooper της Mini Βραζιλίας.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο πάντα εντυπωσιακός Κεν Μπλοκ και ο Μάνφρεντ Στολ που επέστρεψε για έναν αγώνα στην ενεργό δράση. Τουλάχιστον για τον Λάτβαλα, πήρε τη power stage και τους βαθμούς που χαρίζει η επίτευξη του καλύτερου χρόνου σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Στη βαθμολογία, ο Λεμπ έφτασε τους 145 πόντους έναντι 107 του Χίρβονεν, 90 του Σόλμπεργκ και 80 του Όστμπεργκ. Στους κατασκευαστές, η Citroen έφτασε τους 237, με τη Ford να είναι μόλις στους 141.