Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πήρε κεφάλι ο Peterhansel στο Ντακάρ (video)!

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήρε κεφάλι ο Peterhansel στο Ντακάρ (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Πήρε κεφάλι ο Peterhansel στο Ντακάρ (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Με καθυστέρηση μίας ημέρας ο Στεφάν Πετερανσέλ πέρασε στη κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται στη Νότια Αμερική. Κι αυτό διότι η δεύτερη ειδική του θρυλικού αγώνα, ανήκει τελικά στον Κάρλος Σάινθ. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως μία δυσλειτουργία στη δορυφορική σύνδεση, παρουσίαζε τον Ισπανό να έχει χάσει το δρόμο του, περίπου 20 λεπτά και μαζί και τα ηνία.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ενδελεχής έλεγχος εκ των υστέρων, μαρτύρησε πως είχαν τα πράγματα κι έτσι ο Ματαντόρ με το Red Bull Buggy ανέκτησε τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με προβάδισμα πέντε λεπτών από το X-Raid Mini του Πετερανσέλ.

Όμως στην ΕΔ, τα προβλήματα του Σάινθ δεν ήταν… εικονικά αλλά ρεαλιστικά. Στη 243 αγωνιστικών χιλιομέτρων διαδρομή από το Πίσκο στη Νάζκα, το Buggy του αντιμετώπισε πολλά ηλεκτρικά προβλήματα, έχανε ισχύ σε διάφορα σημεία της ημέρας, με αποτέλεσμα ο πρώην νικητής του αγώνα, να πέσει στην πέμπτη θέση της γενικής, 21 λεπτά πίσω από τη κορυφή!

Εκεί βρίσκεται και με τη βούλα ο Πετερανσέλ, παρότι σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας. Ταχύτερος όλων, ήταν ο τιμ μέιτ του Σάινθ: ο Νάσερ Αλ Ατίγια. Ο οδηγός από το Κατάρ ήταν αλάνθαστος, μάζεψε σχεδόν τέσσερα λεπτά από τη διαφορά του από τον Γάλλο και όντας στη δεύτερη θέση της γενικής, υστερεί πλέον κατά 6μιση λεπτά. Τη πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Λούσιο Αλβάρες της Overdrive Toyota.

Advertisement
Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες, στη κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο έμπειρος Σιρίλ Ντεσπρέ με KTM.

Η τέταρτη ειδική διαδρομή σε αυτή την αγωνιστική Οδύσσεια, έχει αφετηρία στη Νάζκα και τερματισμό στην Αρεκίπα. Μεσολαβούν 718 χιλιόμετρα, τα 429 απλής διαδρομής και τα 289 χρονομετρημένης.
[nggallery id=1418]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)
Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool