Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Οι γόμες της Pirelli για τους επόμενους αγώνες

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι γόμες της Pirelli για τους επόμενους αγώνες

ΑΓΩΝΕΣ

Οι γόμες της Pirelli για τους επόμενους αγώνες

ΑΓΩΝΕΣ

Η Pirelli ανακοίνωσε τις τρεις πρώτες επιλογές ελαστικών για το δεύτερο μέρος της σεζόν φόρμουλα 1 του 2012 και συγκεκριμένα για τα Γκραν Πρι Βελγίου, Ιταλίας και Σιγκαπούρης που θα διεξαχθούν όλα το Σεπτέμβριο. Για το Σπα επιλέχθηκαν τα σκληρά P Zero Silver και τα μεσαία P Zero White, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας πίστας που καταπονεί ιδιαίτερα τα ελαστικά. Και η Μόντσα όμως χαρακτηρίζεται από υψηλές ταχύτητες και γρήγορες στροφές, που σημαίνει ότι το σκληρό P Zero Silver και το μεσαίο P Zero White είναι επίσης η τέλεια επιλογή για την Ιταλική πίστα.

Advertisement
Advertisement

Στη Σιγκαπούρη, η δράση επιστρέφει σε πίστα δημόσιων δρόμων, αλλά αυτή τη φορά για ένα νυχτερινό αγώνα.  Για το συγκεκριμένο Grand Prix, η Pirelli έχει επιλέξει το συνδυασμό μαλακού P Zero Yellow και πολύ μαλακού P Zero Red, το οποίο χρησιμοποίησε σε Μονακό και Καναδά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2012, υπό κανονικές συνθήκες κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της έξι σετ σκληρότερων ελαστικών και πέντε σετ πιο μαλακών, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε φάση ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, ξεκινώντας από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Η Pirelli θα φέρει επίσης το ενδιάμεσο Cinturato Green – κατάλληλο για υγρές συνθήκες (τέσσερα σετ ανά οδηγό) – και το ελαστικό βροχής Cinturato Blue (τρία σετ ανά οδηγό) σε κάθε αγώνα.