Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη Vettel, εγκατάλειψη Alonso!

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νίκη Vettel, εγκατάλειψη Alonso!

ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη Vettel, εγκατάλειψη Alonso!

ΑΓΩΝΕΣ

Φωτιά πήρε η μάχη του πρωταθλήματος στο μαγικό κόσμο της φόρμουλα 1! Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε για τρίτη φορά στη καριέρα του στο ιαπωνικό γκραν πρι και με τον Φερνάντο Αλόνσο να εγκαταλείπει, η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους 4 βαθμούς! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε μια εύκολη νίκη στη Σουζούκα της Ιαπωνίας και εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση Ράικονεν – Αλόνσο στην εκκίνηση που οδήγησε σε εγκατάλειψη τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας έφτασε σε απόσταση βολής τον Ισπανό (4 βαθμοί).

Advertisement
Advertisement

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Φέτελ να πετάγεται μπροστά και το Γουέμπερ που εκκινούσε δίπλα του να κάνει ως συνήθως κακή εκκίνηση. Ο Αυστραλός έχασε αμέσως τη δεύτερη θέση από τον Κομπαγιάσι και βρέθηκε στη δεξιά πλευρά της πίστας να βραδυπορεί έως ώτου τον πήρε παραμάζωμα ο Γκροζάν. Ο Γάλλος πιλότος της Lotus που δεν έτρεξε στη Μόντσα όντας τιμωρημένος για τις συγκρούσεις που προκαλεί στην εκκίνηση (8η η σημερινή σε 15 αγώνες) πήρε από τους αγωνοδίκες ποινή “stop & go”.

Ποινή διέλευσης πήρε και ο Μπρούνο Σένα γιατί χτύπησε το Ρόσμπεργκ. Το αυτοκίνητο ασφαλείας οδήγησε την κούρσα μέχρι να καθαρίσει η πίστα και όταν ο αγώνας βρήκε ξανά τον κανονικό του ρυθμό φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Φέτελ δεν έχει αντίπαλο. Ο Γερμανός νικητής το 2009 και το 2010 στη Σουζούκα πέρυσι πήρε τον τίτλο τερματίζοντας 3ος. Φέτος επέστρεψε φορώντας ένας ειδικό κράνος που πίσω έγραφε “130R” αναφερόμενος στην πιο γρήγορη στροφή του πρωταθλήματος που βρίσκεται στην Σουζούκα και περνάει με 7η στο κιβώτιο στα 300km/h.

Πίσω από το Φέτελ δίνονταν μάχη για τη 2η θέση ανάμεσα στους Κομπαγιάσι και Μπάτον. Μάχη που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Μάσα ώστε κινούμενος αθόρυβα και εξανλτώντας τη δυναμική του πρώτου σετ μαλακών ελαστικών της Pirelli να βρεθεί 2ος.

Advertisement
Advertisement

Ένα αποτέλεσμα σημαντικό για τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι Ιάπωνες ευτύχησαν να δουν έναν συμπατριώτη τους στο βάθρο στη Σουζούκα, αυτό είχε να συμβεί από το 1990 με τον Αγγούρι Σουζούκι. Στις κερκίδες στήθηκε τρελό πανηγύρι όταν ο Κομπαγιάσι πήρε το τρόπαιο του 3ου νικητή. Ήταν η πρώτη φορά που ο Κομπαγιάσι ανέβηκε στο βάθρο.

Περισσότερα εδώ [nggallery id=695]