Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μετάνιωσε τη μεταγραφή του ο Hamilton;

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετάνιωσε τη μεταγραφή του ο Hamilton;

ΑΓΩΝΕΣ

Μετάνιωσε τη μεταγραφή του ο Hamilton;

ΑΓΩΝΕΣ

Στη McLaren πιστεύουν πως ο 27χρονος πρωταθλητής έχει δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στην μεταγραφή του στη Mercedes για το 2013. Ο Χάμιλτον δεν έχει καταφέρει ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους τελευταίους αγώνες. Μετά τη νίκη του στη Μόντσα εγκατέλειψε δυο φορές ενώ οδηγούσε την κούρσα από μηχανικό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή όμως βλέπει στους τελευταίους τέσσερις αγώνες τα μονοθέσια της Mercedes να μην έχουν πάρει ούτε βαθμό. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 έχει αναφερθεί στην νέα πρόκληση της καριέρας του τονίζοντας πως δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για το 2013 ενώ ταυτόχρονα έχει θέσει ως υπέρτατη πρόκληση στον εαυτό του την διαμόρφωση της Mercedes σε ομάδα – πρωταθλήτρια.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της F1 εξέφρασε μια διαφορετική άποψη: «Πιστεύω πως κατά διαστήματα  αναρωτιέται αν η απόφασή του είναι η σωστή. Θεωρώ πως υπάρχουν στιγμές που μετανιώνει γι’ αυτό. Φυσικά απ’ τη στιγμή που λαμβάνεις μια απόφαση ξέρεις πως δεν υπάρχει πισωγύρισμα οπότε κοιτάς μπροστά. Αλλά αξιολογείς αυτή την απόφαση. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι του πρόσφεραν περισσότερα λεφτά γιατί δεν έγινε αυτό. Επίσης δεν πρόκειται να πει πως έκανε το μεγάλο λάθος. Ελπίζω σήμερα να το σκέφτεται όμως όπως ελπίζω να το σκέφτεται και του χρόνου. Πήρε την απόφασή του και πρέπει να ζήσει μ’ αυτή. Δεν ξέρω γιατί αποφάσισε να φύγει από τη McLaren. Αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα πως ήρθε η στιγμή γι’ αυτόν να δοκιμάσει κάτι άλλο. Όμως ήταν μαζί μας τόσα χρόνια, μοιάζει δυσνόητη η απόφαση. Δεν είχε ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι θα κάνει ακόμη και μετά τη Σιγκαπούρη. Σίγουρα δεν είναι καλό να παίρνεις μια απόφαση μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, έναν κακό αγώνα. Σέβομαι την απόφασή του, πιστεύω ότι θα περνούσε καλύτερα μαζί μας καθώς έχουμε πιο δυνατή ομάδα και του χρόνου θα είναι στόχος μας να τον κερδίσουμε».

Ο Ουίτμαρς ξεκαθάρισε επίσης πως η McLaren θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες Mercedes τα επόμενα χρόνια δίνοντας τέλος στη φημολογία για πιθανή συνεργασία με τη Honda. Στη McLaren έχουν ενδείξεις πως ο Χάμιλτον έχει μετανιώσει για τη μεγάλη στροφή στην καριέρα του. Ο Βρετανός το 2013 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes.
[nggallery id=610]
Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr