Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Λευκή πετσέτα από τον Kobayashi

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λευκή πετσέτα από τον Kobayashi

ΑΓΩΝΕΣ

Λευκή πετσέτα από τον Kobayashi

ΑΓΩΝΕΣ

Απών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2013 θα είναι ο Καμούι Κομπαγιάσι. Παρά τη προσπάθεια να συλλέξει χρήματα μέσω δωρεών από θαυμαστές του ώστε να εξασφαλίσει μία θέση, δεν τα κατάφερε. Ο Ιάπωνας που τα προηγούμενα τρία χρόνια έτρεχε για λογαριασμό της Sauber, έχοντας δεδομένη την αποχώρηση του από την ελβετική ομάδα, στράφηκε σε μία πρωτότυπη λύση. Γνωρίζοντας πως δεν είχε νόημα να χτυπήσει τη πόρτα άλλου εργοδότη χωρίς η πρόταση του να συνοδεύεται από το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, ζήτησε τη βοήθεια των ανά τον κόσμο θαυμαστών του αλλά και πιθανών επενδυτών.

Advertisement
Advertisement

Δεν τα πήγε κι άσχημα, αφού όπως δήλωσε σε ανακοίνωση του, κατάφερε να συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετά για μία (σχετικά) ανταγωνιστική ομάδα.

«Ήμουν σε θέση να προσφέρω τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου που είχα στη διάθεση μου, η αντίδραση αυτή ήταν συγκινητική και απέδειξε πως υπάρχει προοπτική από τις ιαπωνικές εταιρείες. Δυστυχώς δεν πιάσαμε το στόχο και δεν κατάφερα να εξασφαλίσω θέση οδηγού σε μία ανταγωνιστική ομάδα για το 2013. Πρέπει να παραδεχθώ πως είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον κόσμο και τις εταιρείες που με στήριξαν. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρω το 2014», είπε ο Ιάπωνας.

Παράλληλα, ο 26χρονος ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει σε κάποια άλλη μορφή αγώνων. Από το 2009 όταν και έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με τη Toyota στη Βραζιλία, έχει λάβει μέρος σε 60 Grand Prix. Βαθμολογήθηκε σε 26 από αυτά, με καλύτερο τερματισμό τη τρίτη θέση στον φετινό αγώνα της πατρίδας του.
[nggallery id=1272]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement