Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Κωνσταντινούπολη ή τίποτα!

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κωνσταντινούπολη ή τίποτα!

ΑΓΩΝΕΣ

Κωνσταντινούπολη ή τίποτα!

ΑΓΩΝΕΣ

Κατηγορηματικός είναι ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον, σχετικά με το καλεντάρι του 2013. Αν οι αγώνες γίνουν τελικά 20, αυτό θα συμβεί μόνο με τη προσθήκη της Τουρκίας. Μετά την αναβολή του Grand Prix στο Νιου Τζέρσεϊ για το 2014, το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού τροποποίησε το πρόγραμμα της νέας σεζόν, αλλάζοντας την ημερομηνία του γερμανικού Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Αυτό μεταφέρθηκε στις 7 Ιουλίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί άλλος αγώνας στις 21 του μήνα. Πρόθεση του Έκλεστον ήταν ο εικοστός αγώνας να είναι αυτός της Τουρκίας αλλά τα σχέδια του δεν βρήκαν ανταπόκριση από τη κυβέρνηση των γειτόνων μας.

Παρότι υπήρξαν φήμες για επιλογή άλλου αγώνα, όπως το αυστριακό Grand Prix στο ανακαινισμένο A1 Ring που πλέον λέγεται Red Bull Ring αφού ανήκει στην εταιρεία ενεργειακού ποτού του Ντίτριχ Μάτεσιτζ, ούτε αυτό το σενάριο φαίνεται να προχωράει.

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως θα έχουμε μόνο 19 Grand Prix φέτος. Όμως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Formula 1. Λογικά θα έχουμε καταλήξει σε τελική απόφαση την επόμενη εβδομάδα. Αν πάντως υπήρχες εικοστός αγώνας, εγώ ακόμα σκέφτομαι την επιστροφή στη Κωνσταντινούπολη», είπε ο 82χρονος.

Advertisement
Advertisement

Η γειτονική χώρα φιλοξένησε αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2005 έως το 2011.
[nggallery id=1362]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)