Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Κορυφώνεται η αγωνία για Χάμιλτον

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφώνεται η αγωνία για Χάμιλτον

ΑΓΩΝΕΣ

Κορυφώνεται η αγωνία για Χάμιλτον

ΑΓΩΝΕΣ

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο εντείνεται το σίριαλ της παραμονής ή αποχώρησης του Λούις Χάμιλτον από τη McLaren. Ενώ σε μερικές ώρες αναμένουμε μία σημαντική ανακοίνωση από τη Mercedes (άγνωστου ακόμα περιεχομένου), το θέμα του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2008 παραμένει μετέωρο. Οι πρόσφατες εμφανίσεις και η ανταγωνιστική παρουσία των MP4-27 ίσως έχουν πείσει τον Βρετανό οδηγό πως αυτή η ομάδα ήταν και είναι η καλύτερη επιλογή που έχει από καθαρά αγωνιστικής πλευράς. Αρκεί όμως αυτό;

Advertisement
Advertisement

Το οικονομικό παίζει ρόλο, το ίδιο και διάφορες άλλοι παράμετροι στη συνεργασία των δύο πλευρών. Στον πρώτο τομέα, σύμφωνα με το έγκυρο βρετανικό Autosport, η McLaren αύξησε τη προσφορά της, ορίζοντας τη πλέον σε επίπεδα ανάλογα εκείνης της Mercedes, γύρω δηλαδή στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως ο Χάμιλτον που έχει καταλάβει πως και η McLaren δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει αφού δεν υπάρχει άλλος οδηγός του επιπέδου του ελεύθερος, προσπαθεί τα πάρει τα μέγιστα και εναντιώνεται σε πάγιες τακτικές της ομάδας του.

Θέλει για παράδειγμα να παίρνει σπίτι του τα αυθεντικά τρόπαια που κατακτά κι όχι αντίγραφα αυτών. Μέχρι και σήμερα, όλα τα αυθεντικά τρόπαια κοσμούν το κέντρο τεχνολογίας της McLaren. Παράλληλα, αυτή τη στιγμή οι ομάδα μάνατζμεντ που τον εκπροσωπεί, η XIX Entertainment που έχει επίσης πελάτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και οι Spice Girls, διαπραγματεύεται το θέμα των προσωπικών χορηγιών.
[nggallery id=610]
Στη McLaren, η ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται εμπορικά τα ονόματα των οδηγών της , επιτυγχάνοντας προσοδοφόρες συνεργασίες με χορηγούς. Κι όπως είναι εύλογο, βάζει χαλινάρι στις ατομικές συνεργασίες του – πράγμα που δεν ισχύει στη Mercedes. Εκεί ο Hamilton θα μπορεί να έχει παχυλό μισθό αλλά και τη δυνατότητα να βγάζει ένα σωρό λεφτά εκμεταλλευόμενος την εικόνα του.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση είναι δύσκολη για τον Χάμιλτον αλλά μάλλον σύντομα θα πρυτανεύσει η λογική. Ή καλύτερα, θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων, θα πάρει τα περισσότερα απ’ όσα ζητά και θα παραμείνει οδηγός της McLaren.