Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος Φέτελ στο Μπαχρέιν

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρίαμβος Φέτελ στο Μπαχρέιν

ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος Φέτελ στο Μπαχρέιν

ΑΓΩΝΕΣ

Ολική επαναφορά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ! Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την pole position, διαχειρίστηκε τα ελαστικά του αλλά και την πίεση του Κίμι Ράικονεν, κατακτώντας μία σπουδαία νίκη στην έρημο του Μπαχρέιν! Μάλιστα, με τους 25 βαθμούς που του χάρισε η πρώτη φετινή του επιτυχία, ο Γερμανός σκαρφάλωσε και στη κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών! Σε αυτό βοήθησε η γενικότερη ανατρεπτική κατάταξη αφού το βάθρο δεν είχε τους συνήθεις υπόπτους. Στο δεύτερο και το τρίτο σκαλί, κάθισαν οι δύο οδηγοί της Lotus! Δεύτερος ήταν ο Κίμι Ράικονεν, που έκανε εκπληκτικό αγώνα! Παρότι εκκίνησε μόλις ενδέκατος, πέρασε άπαντες σαν σταματημένους και απέτυχε να προσπεράσει μόνο τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Φινλανδού μετά από δύο χρόνια και επτά μήνες, από τη Μόντσα του 2009 δηλαδή! Εκεί ήταν για πρώτη φορά στη καριέρα του και ο Ρομέν Γκροζάν, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της βρετανικής ομάδας.

Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα, ο Μαρκ Γουέμπερ τερμάτισε τέταρτος κάνοντας επίδειξη της πολύτιμης σταθερότητας του που τον έχει ανεβάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Ρόζμπεργκ έδωσε αμφιλεγόμενες μάχες αλλά είδε την καρό σημαία του τερματισμού πέμπτος, μπροστά από τη Force India του Πολ ντι Ρέστα που σε αντίθεση με τους άλλους γύρω του, ακολούθησε στρατηγική δύο κι όχι τριών πιτ στοπ.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε άλλη μία υπέρβαση κρατώντας τη Ferrari μπροστά από τη McLaren, με τον όγδοο Λιούις Χάμιλτον να έχει τρία καταστροφικά πιτ στοπ. Ο Φελίπε Μάσα έσπασε το ρόδι κατακτώντας δύο πόντους ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο γερόλυκος Μίκαελ Σουμάχερ, παρότι είχε εκκινήσει από την 22η θέση.

Advertisement
Advertisement

Η απογοητευτική παρουσία της McLaren που γκρεμίστηκε από την κορυφή της βαθμολογίας, συμπληρώθηκε με την εγκατάλειψη του Τζένσον Μπάτον λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Επόμενη μάχη, στις 13 Μαίου στη Βαρκελώνη.