Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος για Μαλντονάντο στην Ισπανία!

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρίαμβος για Μαλντονάντο στην Ισπανία!

ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος για Μαλντονάντο στην Ισπανία!

ΑΓΩΝΕΣ

Σπουδαία ημέρα για την ιστορική ομάδα της Williams, τον Παστόρ Μαλντονάντο και τη Βενεζουέλα! Ο 27χρονος έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφού παρότι εκκίνησε από την πολ ποζίσιον, ουδείς περίμενε πως μετά από 66 γύρους θα παρέμενε στην πρωτοπορία. Ειδικά μετά την εκκίνηση όπου ο τοπικός ήρωας, Φερνάντο Αλόνσο, ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του, κλέβοντας τα ηνία. Όμως η χαρά των Ισπανών και των τιφόζι δεν κράτησε μέχρι τέλους. Στα δεύτερα pit stop η στρατηγική της βρετανικής ομάδας απέδωσε καρπούς. Ο Μαλντονάντο μπήκε τρεις γύρους νωρίτερα για αλλαγή ελαστικών κι αυτό του έδωσε το απαιτούμενο πλεονέκτημα ώστε να ανακτήσει τα ηνία, τα οποία και κράτησε ως το τέλος.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλόνσο προσπάθησε να πιέσει αλλά η πτώση στην απόδοση των ελαστικών του όχι απλά δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη αλλά στο τέλος, παραλίγο να κινδυνέψει να χάσει τη δεύτερη θέση από τον Κίμι Ράικονεν.

Ο Φινλανδός πίεσε στο φινάλε και παρότι ροκάνισε τη διαφορά από την κορυφή, δεν είχε το χρόνο για κάτι περισσότερο. Με τον Ρομέν Γκροζάν τέταρτο, η Lotus πήρε πολύτιμους βαθμούς για τη μάχη των κατασκευαστών.

Πέμπτος τερμάτισε ο Καμούι Κομπαγιάσι για τη Sauber, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ολοκλήρωσε ένα επεισοδιακό αγώνα στην έκτη θέση, μπροστά από τη Mercedes του Νίκο Ρόζμπεργκ και τις δύο McLaren.

Advertisement
Advertisement

Στη βαθμολογία των οδηγών, Φέτελ και Αλόνσο μοιράζονται την κορυφή με 61 πόντους, έναντι 53 του Χάμιλτον που παρότι εκκίνησε τελευταίος, κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing παρέμεινε στην κορυφή, με 109 πόντους, έναντι 98 της McLaren και 84 της Lotus. Επόμενος αγώνας, το γκραν πρι του πριγκιπάτου του Μονακό, σε δύο εβδομάδες.