Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Caterham επέλεξε τον van der Garde (video)

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Caterham επέλεξε τον van der Garde (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Caterham επέλεξε τον van der Garde (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ακόμα κομμάτι παζλ σε ότι αφορά στη λίστα των οδηγών που θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1, μπήκε στη θέση του. Η Caterham ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ολλανδό Γκιέντο φαν ντερ Γκαρντ. Ο 27χρονος αποτελούσε ήδη μέλος της  ομάδας αφού το 2012 ήταν ο αναπληρωματικός της οδηγός και οδήγησε 6 φορές σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix. Ουσιαστικά λοιπόν, πήρε… προαγωγή! Αυτή ήρθε ως επιβράβευση των προσπαθειών του στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του GP2 Series όπου τρέχοντας με την Caterham Racing είχε 2 νίκες και 6 παρουσίες στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι κατενθουσιασμένος που επιβεβαιώθηκε πως θα οδηγώ για την Caterham στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2013! Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη διοίκηση αλλά και όσους με βοήθησαν να γίνει αυτό το όνειρο αληθινό. Ξέρω πως είμαι έτοιμος για αυτό τη βήμα. Η σκληρή δουλειά που έχω κάνει στη καριέρα μου, ειδικά πέρυσι που ήμουν μέλος της ομάδας, με οδήγησε στην επίτευξη του στόχου μου. Το 2012 προσπάθησα να ενσωματωθώ πραγματικά στην ομάδα, τόσο μέσω της οδήγησης στο FP1 σε αρκετές πίστες αλλά και ως εφεδρικός οδηγός, παρακολουθώντας στενά ότι συνέβαινε στα αγωνιστικά τριήμερα όλη τη σεζόν. Τώρα μπορώ να συνεχίσω τη πορεία εκμάθησης στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να δείξω πως είμαι έτοιμος! Ανυπομονώ να πιάσω δουλειά», δήλωσε ο φαν ντερ Γκαρντ.

Στο δρόμο προς τη Formula 1, ο Ολλανδός οδηγός είχε τρεις σεζόν στην ευρωπαϊκή F3 όπου σημείωσε μία νίκη, δύο σεζόν στη Formula Renault 3.5 όπου στη δεύτερη κατάφερε με 5 νίκες να φτάσει στη κατάκτηση του τίτλου ενώ ακολούθησαν και τέσσερις σεζόν στο GP2 με συνολικά 5 νίκες και καλύτερη θέση στη τελική βαθμολογία, την πέμπτη του 2011.

Παράλληλα, όπως είναι εύλογο, το βιογραφικό του συνοδεύει και μία υγιής λίστα χορηγών, που τον έφεραν σε θέση ισχύος έναντι του Βιτάλι Πετρόφ και του Χέικι Κοβαλάινεν που αμφότεροι αποτελούν πλέον παρελθόν αλλά και έναντι των λοιπόν μνηστήρων για αυτή τη θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο έτερος οδηγός της Caterham που ακόμα αναζητά τον πρώτο της βαθμό στη Formula 1, είναι ο 22χρονος Σαρλ Πικ που πέρυσι έτρεχε με τα χρώματα της Marussia.

Στο βίντεο που έχουμε για εσάς, ο Φαν Ντερ Γκαρντ μιλάει για τη νέα, μεγάλη πρόκληση στη καριέρα του.
[nggallery id=1689]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)