Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσίασε τον Jones ο Kimi

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσίασε τον Jones ο Kimi

ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσίασε τον Jones ο Kimi

ΑΓΩΝΕΣ

Η εκπληκτική σεζόν επιστροφής του Κίμι Ράικονεν στην ενεργό δράση δεν πέρασε απαρατήρητη. Ούτε από το κοινό αλλά ούτε και από βετεράνους του σπορ όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1980, Άλαν Τζόοουνς. «Ξάφνιασε πολλούς, συμπεριλαμβανομένου εμού! Τα πήγε απίστευτα καλά. Ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες επιστροφές στην ενεργό δράση, αντίστοιχη εκείνης του Νίκι Λάουντα», σχολίασε 66χρονος Αυστραλός, μιλώντας στο επίσημο podcast του Grand Prix της Μελβούρνης.

Advertisement
Advertisement

Ο Λάουντα είχε αποχωρήσει από τη Formula 1 το 1979, επιστρέφοντας στο σπορ το 1982 με τη McLaren. Κατάφερε να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα, το τελευταίο του, το 1984.

Όσο για τον Τζόοουνς, νικητής 12 Grand Prix σε 116 εκκινήσεις, ήταν πρωταθλητής με τη Williams. Μάλιστα από το δικό του πρωτάθλημα το 1980, ξεκίνησαν τα “πέτρινα χρόνια” της Ferrari που είδε με τη σειρά της ξανά τίτλο, την εποχή της κόκκινης αυτοκρατορίας με ηγέτη τον Μίκαελ Σουμάχερ. Την επιστροφή του οποίου σχολίασε επίσης ο Αυστραλός…

«Μάλλον δεν είχε ποτέ στα χέρια του το μονοθέσιο που περίμενε να έχει. Ο κόσμος λέει πως δεν θα έπρεπε να επιστρέψει αλλά στο τέλος της ημέρας, υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που μπορεί να κρίνει αν αυτή η απόφαση ήταν καλή η κακή: ο ίδιος ο Μίκαελ», τόνισε ο Τζόουνς.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)