Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ελπίζει σε κάτι καλύτερο ο Glock

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελπίζει σε κάτι καλύτερο ο Glock

ΑΓΩΝΕΣ

Ελπίζει σε κάτι καλύτερο ο Glock

ΑΓΩΝΕΣ

Σίγουρος πως η Marussia θα παρουσιαστεί βελτιωμένη την επόμενη σεζόν είναι ο Τίμο Γκλοκ. Αρωγός σε αυτό, αναμένεται να είναι η τεχνική συνεργασία της ρωσικής ομάδας με τη McLaren. Αυτή περιλαμβάνει και τη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας της ιστορικής ομάδας, που στη πορεία της περυσινής σεζόν αποδείχθηκε πολύ σημαντική στη προσπάθεια της Marussia να κλείσει τη ψαλίδα από τη Caterham.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως η δουλειά που γίνεται στην αεροδυναμική σήραγγα σε συνεργασία με τη McLaren, έχει αποδώσει καρπούς. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά, με πολύ δύσκολο ξεκίνημα. Πήγαμε στην Αυστραλία χωρίς να έχουμε κάνει καν δοκιμές. Όμως νομίζω πως στη πορεία της σεζόν βελτιωθήκαμε πολύ. Δεν περίμενα πως θα μπορούσαμε να καλύψουμε τη διαφορά από τη Caterham, που στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν στο ενάμιση δευτερόλεπτο! Τα καταφέραμε όμως στο δεύτερο μισό της σεζόν, πράγμα σπουδαίο», είπε ο Γερμανός.

Παρά τις προσπάθειες του Γκλοκ αλλά και του Σαρλς Πικ, η Marussia έχασε το χρηματικό έπαθλο που χάριζε η δέκατη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, όταν στον τελευταίο αγώνα ο Πικ δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τη Caterham του Βιτάλι Πετρόφ.

Το 2013, οδηγοί της Marussia θα είναι φυσικά ο Γκλοκ, με νέο αίμα τον Βρετανό Τομ Τσίλτον. Σημαντική προσθήκη θα αποτελέσει και ο έμπειρος τεχνικός Πατ Σίμοντς που με τη λήξη της τιμωρίας του για το σκάνδαλο «crashgate» θα μπορεί να βρίσκεται στις πίστες.
[nggallery id=1368]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement