Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Εκκινεί τελευταίος ο Sebastian Vettel! (updated)

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκκινεί τελευταίος ο Sebastian Vettel! (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Εκκινεί τελευταίος ο Sebastian Vettel! (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από τέσσερις αγωνιώδεις ώρες συνεδρίασης των αγωνοδικών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το πρωτάθλημα παίρνει νέα τροπή! Κι αυτό διότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει αύριο από τη τελευταία θέση! Ο Γερμανός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις κατατακτήριες όπου είχε σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Επίμαχη στιγμή, όταν μετά την ολοκλήρωση της τελικής του προσπάθειας στις κατατακτήριες δοκιμές, έλαβε εντολή να ακινητοποιήσει άμεσα την RB8. Όπως κι έκανε, κάτω από το Yas Hotel. Πολλά ακούστηκαν σχετικά με την αιτία, από πρόβλημα στο κιβώτιο, τον κινητήρα, την αντλία καυσίμου κτλ.

Advertisement
Advertisement

Τελικά αποδείχθηκε πως μέσα στο ρεζερβουάρ του μονοθεσίου του είχε μόλις 850 ml καυσίμου, την ώρα που το άρθρο 6.6.2 των τεχνικών κανονισμών απαιτεί ανά πάσα ώρα, να υπάρχει τουλάχιστον 1 λίτρο καυσίμου στο ρεζερβουάρ!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ανέφερε: «Οι αγωνοδίκες άκουσαν την άποψη του οδηγού και των εκπροσώπων της ομάδας και μελέτησαν τα δεδομένα από τη τηλεμετρία που έδειξαν το λόγο για τον οποίο ακινητοποιήθηκε το μονοθέσιο. Οι αγωνοδίκες αποδέχθηκαν την εξήγηση που δόθηκε και θεώρησαν το συμβάν αποτέλεσμα λανθασμένης κρίσης. Ωστόσο, η αναφορά του τεχνικού εφόρου απέδειξε πως κατά τον σχετικό έλεγχο, δεν υπήρχε επαρκής ποσότητα καυσίμου στ ρεζερβουάρ».

Τα παραπάνω δίνουν νέα διάσταση στη μάχη του τίτλου καθώς ο Φέτελ έχει προβάδισμα 13 πόντων έναντι του Φερνάντο Αλόνσο αλλά θα εκκινήσει από την ουρά του grid, ενώ ο Ισπανός από την έκτη θέση!

Advertisement
Advertisement

Δείτε τη συγκλονιστική όπως αναμένεται μάχη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, live από τον Alpha στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής!
[nggallery id=922]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)