Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεν μπορεί να επιστρέψει ο Kubica

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν μπορεί να επιστρέψει ο Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Δεν μπορεί να επιστρέψει ο Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως όλα δείχνουν η καριέρα του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στη Formula 1 έχει τελειώσει. Έχουν περάσει 22 μήνες από τον σοβαρό του τραυματισμό αλλά η αποκατάστασή του, δεν έχει κυλήσει όπως θα ήθελε. Ο 28χρονος είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις 6 Φεβρουαρίου του 2011, όπου ουσιαστικά διαλύθηκε το δεξί του χέρι, ενώ είχε επίσης τραυματισμό στον ώμο και το δεξί του πόδι. Υπέστη μία σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αλλά δεν έχει δει ακόμα τη βελτίωση την οποία ευχόταν.

Advertisement
Advertisement

«Ήλπιζα πως θα μπορούσα να είχα βρεθεί ξανά μέχρι τώρα πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου της Formula 1 αλλά αυτό δεν έχει συμβεί. Ακόμα δυσκολεύομαι πολύ με τη κίνηση του δεξιού μου χεριού. Έκανα πολλές εγχειρήσεις, η κατάσταση θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Αν καταφέρω να κινήσω ξανά το χέρι μου, ίσως να έχω τη δυνατότητα να επιστρέψω αλλά στη παρούσα κατάσταση, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω», παραδέχθηκε ο Πολωνός μιλώντας στο Autoweek.

Τους τελευταίους μήνες πάντως, έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, συμμετέχοντας σε μία σειρά από ράλι. Έχει δείξει ανταγωνιστικός αλλά είχε και ατυχήματα, πράγμα που σημαίνει πως παρότι δεν έχει χάσει το ταλέντο του, ο βαθμός ετοιμότητας του, ακόμα και σε ότι αφορά στην οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου όπου το περιβάλλον είναι πολύ πιο φιλόξενο απ’ ότι σε ένα μονοθέσιο, είναι αμφισβητήσιμος.

Δεν το βάζει όμως κάτω, επιμένει, αν κι ακόμα δεν έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του τα επόμενα βήματα.

Advertisement
Advertisement

«Συζητώ με διάφορες πλευρές αλλά δεν έχω πάρει ακόμα μία απόφαση. Δεν θέλω να τρέξω του χρόνου σε ράλι αλλά τέτοια εποχή του χρόνου, να μην ξέρω τι θα κάνω το 2014. Αν επιλέξω τα ράλι, θέλω να έχω ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που θα μου εξασφαλίσει ότι θα μάθω. Ξέρω πως δεν μπορώ να επιστρέψω στη Formula 1, πρέπει λοιπόν να ακολουθήσω νέα πορεία», είπε ο Κούμπιτσα.

Ο άτυχος οδηγός πρόλαβε να τρέξει σε 4μιση σεζόν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε 76 εκκινήσεις, πανηγύρισε 1 νίκη, 1 pole position, 1 ταχύτερο γύρο, 12 βάθρα και 273 βαθμούς.
[nggallery id=1215]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)