Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεν γυρνάει στη McLaren o De la Rosa

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν γυρνάει στη McLaren o De la Rosa

ΑΓΩΝΕΣ

Δεν γυρνάει στη McLaren o De la Rosa

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά τη χρεωκοπία της HRT ο Πέδρο ντε λα Ρόσα έχει μείνει χωρίς ομάδα για το 2013. Ρεαλιστικός στόχος είναι να αναλάβει ρόλο δοκιμαστή αλλά όπως κι ο ίδιος παραδέχεται, αυτό δύσκολα θα συμβεί ξανά με τη McLaren. Ο Ισπανός που κλείνει τα 42 τον επόμενο μήνα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους δοκιμαστές στη Formula 1. Όχι τυχαία, πέρασε δύο περιόδους σε αυτό το ρόλο ως μέλος της McLaren. Η πρώτη ήταν από το 2003 έως το 2009, όπου μάλιστα είχε την ευκαιρία να τρέξει και σε έξι αγώνες με τη βρετανική ομάδα!

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη ήταν το 2011, βρίσκοντας καταφύγιο εκεί μετά τη διετή παρουσία του στη Sauber. Όμως στις 21 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, είπε και πάλι αντίο εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με την HRT.

Τώρα που η Ισπανική ομάδα αποτελεί παρελθόν, ο ντε λα Ρόσα καλείται να αναζητήσει νέο σταθμό στη πολυετή του καριέρα στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Πρέπει να ξέρεις πως και πότε να κοιτάς μπροστά και να γυρνάς σελίδα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος απ’ ότι συνέβη στην HRT. Λυπάμαι για όλους όσοι εργάζονταν σε αυτή. Όμως, πολύ λίγες σεζόν της καριέρας μου, ήξερα από νωρίς τι θα κάνω την επόμενη χρονιά. Είναι δύσκολο αλλά φυσιολογικό. Έχω ακολουθήσει συγκεκριμένο δρόμο, βάσει αποφάσεων που έχω πάει. Δεν περιμένω η McLaren να ανοίξει τις πόρτες της για μένα, ειδικά δεδομένου ότι έφυγα από εκεί δύο φορές. Ήμουν… άπιστος. Αισιοδοξώ πάντως πως θα συνεχίσω στη Formula 1, ως δοκιμαστής ή εφεδρικός οδηγός. Πιστεύω πως θα έχω και το 2013 ένα τιμόνι στα χέρια μας αν και τίποτα δεν είναι εγγυημένο», είπε ο Ισπανός μιλώντας στην εφημερίδα Marca.
[nggallery id=1404]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement