Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεν ανησυχούν για τις συγκρούσεις του Grosjean!

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν ανησυχούν για τις συγκρούσεις του Grosjean!

ΑΓΩΝΕΣ

Δεν ανησυχούν για τις συγκρούσεις του Grosjean!

ΑΓΩΝΕΣ

Τέσσερις αγώνες μετά την ποινή αποκλεισμού που έκτισε στη Μόντσα ο 26χρονος πιλότος της Lotus έπαιξε συγκρουόμενα και στο Άμπου Ντάμπι. Στην αρχή του αγώνα και λίγες στροφές μετά την εκκίνηση είχε επαφή με το Νίκο Ρόσμπεργκ ενώ μετέπειτα η τριπλή μονομαχία Σέρχιο Πέρεζ, Πωλ ντι Ρέστα και Γκροζάν κατέληξε σε εγκατάλειψη για τον Γάλλο αλλά και το Μαρκ Γουέμπερ που έπεσε πάνω του. Στη συγκεκριμένη φάση ο Πέρεζ προσπαθεί να περάσει τη Lotus και τη Force India μαζί, βρίσκεται εκτός πίστας και στην επαναφορά του σ’ αυτή δέχεται χτύπημα από πίσω από το Γάλλο πιλότο. Οι αγωνοδίκες ορθώς επέβαλλαν ποινή «Stop and Go» στο Μεξικάνο πιλότο γιατί πάτησε εκτός πίστας και επέστρεψε «επικίνδυνα» αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως αν ο Γκροζάν σήκωνε το πόδι του από το γκάζι θα είχε αποφευχθεί η σύγκρουση.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον ο Πέρεζ θα υποχρεούταν να επιστρέψει τη θέση όπως έγινε νωρίτερα και με το Φέτελ που μονομαχώντας με το Γκροζάν πάτησε εκτός πίστας, πέρασε, παραχώρησε τη θέση και πέρασε εκ νέου το Γάλλο.

Μιλώντας σχετικά ο Έρικ Μπουλιέ, αγωνιστικός διευθυντής της Lotus τόνισε: «Η μονομαχία ανάμεσα σε τρία μονοθέσια κατέληξε σε σύγκρουση αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς καθώς κατά την άποψή μου ήταν αγωνιστικό συμβάν. Δεν ανησυχούμε, δεν σημείωσε καλό χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι αλλά ξέρουμε το γιατί. Εκκίνησε καλά, όμως δυστυχώς υπέστη κλατάρισμα. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε με το ίδιο σετ ελαστικών μέχρι το τέλος αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό».
[nggallery id=951]
Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr