Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Γούρικο το νέο κράνος του Αλόνσο στο Μονακό

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γούρικο το νέο κράνος του Αλόνσο στο Μονακό

ΑΓΩΝΕΣ

Γούρικο το νέο κράνος του Αλόνσο στο Μονακό

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως πριν από δύο εβδομάδες στην Ισπανία, έτσι και στο Μονακό ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ο Ισπανός φορά ένα χρυσό κράνος, ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο αγώνα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς «έσπασε» ο κινητήρας της Renault στην Caterham του Χέικι Κοβαλάινεν με αποτέλεσμα να γεμίσει με καπνούς το τούνελ και να βγει κόκκινη σημαία.

Advertisement
Advertisement

Ο ταχύτερος γύρος του Ισπανού πιλότου της Ferrari ήταν στο 1.16.265, με τον Ρομέν Γκροζάν της Lotus να ακολουθεί με 1.16.630. «Το μονοθέσιο συμπεριφέρεται καλά προς το παρόν, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πώς θα τα πάμε και στη συνέχεια», σχολίασε ο 26χρονος Γάλλος. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Sauber), Λιούις Χάμιλτον (McLaren), Παστόρ Μαλντονάντο (Williams), Φελίπε Μάσα (Ferrari), Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber), Τζένσον Μπάτον (McLaren), Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Racing) και Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes).

Ο μοναδικός πιλότος που δεν κατάφερε να… γράψει χρονομετρημένο γύρο ήταν ο Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός εξέφρασε παράπονα για το στήσιμο της Lotus κατά το γύρο ελέγχου των συστημάτων και οι μηχανικοί της ομάδας του αναγκάστηκαν να αλλάξουν την ανάρτηση. Ένα μικρό ατύχημα είχε ο Σουμάχερ, «τραυματίζοντας» την εμπρός πτέρυγα της Mercedes και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Μονακό είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ., ώρα Ελλάδος.

Advertisement
Advertisement