Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Βρήκε σωσίβιο στη Sepang o Pedrosa

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρήκε σωσίβιο στη Sepang o Pedrosa

ΑΓΩΝΕΣ

Βρήκε σωσίβιο στη Sepang o Pedrosa

ΑΓΩΝΕΣ

Μία ακόμα νίκη, τη τρίτη συνεχόμενη πανηγύρισε στη Μαλαισία ο Ντάνι Πεντρόσα. Σε έναν αγώνα που διεκόπη από τη τροπική καταιγίδα που έπληξε τη πίστα της Σεπάνγκ, ο Ισπανός αναβάτης της Honda κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε, μειώνοντας τη διαφορά από τον Χόρχε Λορένθο στους 23 πόντους.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, για τον Πεντρόσα που ανέβηκε για έκτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν μία γλυκόπικρη επιτυχία. Κι αυτό διότι με τη ροή που είχε ο αγώνας πριν γίνουν όλα εντελώς μούσκεμα, ήλπιζε σε κάτι παραπάνω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η βροχή ξεκίνησε πριν την εκκίνηση δυσκολεύοντας το έργο των αναβατών. Έχοντας τη pole position, o Λορένθο έστριψε πρώτος και διατηρούσε τα ηνία επί 9 γύρους.

Σε ένα έργο συνηθισμένο στους τελευταίους αγώνες, ο Πεντρόσα τον ακολουθούσε και περίμενε τη κατάλληλη στιγμή. Όταν αυτή ήρθε, έκανε τη κίνηση του και έφερε τη Honda του στη πρωτοπορία. Μάλιστα, άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, την ώρα που ο Λορένθο έδειχνε να έχει πρόβλημα υπό αυτές τις συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η έτερη Honda, του Κέισι Στόνερ, τον πλησίαζε και υπό πίεση, έκανε ένα λάθος που παραλίγο να οδηγήσει σε πτώση – μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν τη διακοπή του αγώνα. Αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για τον αναβάτη της Yamaha που με χαρά υποδέχθηκε την είδηση του οριστικού τέλους της μάχης, αφού ελαχιστοποίησε τη ζημιά.

Και με 23 πόντους προβάδισμα, διατηρεί το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου, με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν (σε Αυστραλία και Ισπανία). Περιμένουμε όμως με ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στο Φίλιπ Άιλαντ σε μία εβδομάδα αφού εντός έδρας, ο Στόνερ αναμένεται να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τον Πεντρόσα.

Πάντως στη Μαλαισία, έδειξε να ανακάμπτει από τον τραυματισμό του και να είναι ανταγωνιστικός, συμπληρώνοντας το βάθρο. Οι ανατροπές και οι πτώσεις, ωφέλησαν τις Ducati, με τους Νίκι Χέιντεν και Βαλεντίνο Ρόσι να τερματίζουν στις θέσεις τέσσερα και πέντε.

Advertisement

Ακολούθησαν ο Αλβάρο Μπαουτίστα της Honda Gresini και Έκτορ Μπαρμπέρα της Pramac, οι CRT μοτοσυκλέτες τον Αλέικ Επσαργκάρο και Τζέιμς Έλισον, με την ιδιωτική Ducati της Cardion AB με τον Κάρελ Έιμπραχαμ να συμπληρώνει τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Όσο για τη λίστα των πτώσεων, συμπεριλάβανε πολλούς συνήθεις πρωταγωνιστές, όπως οι Μπεν Σπις (Yamaha), Στέφαν Μπαρντλ (LCR Honda), Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Yamaha Tech3) κ.α.

Advertisement

Στη βαθμολογία, ο Λορένθο είναι στους 330 πόντους, έναντι 307 του Πεντρόσα και 213 του Στόνερ. Ο Ντοβιτσιόζο έχει 195, ο Μπαουτίστα 154 και ο Ρόσι ανέβηκε στους 148.Επιμέλεια:
[nggallery id=816]
Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!