Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή είναι η νέα Marussia MR02

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η νέα Marussia MR02

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή είναι η νέα Marussia MR02

ΑΓΩΝΕΣ

Η ρωσική ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει τους πρώτους της βαθμούς στη Formula 1. Η νέα MR02 που αποκαλύφθηκε στη Χερέθ είναι το πρώτο μονοθέσιο της Marussia που θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης κινητής ενέργειας! Αυτό παρέχεται από τη Williams Advanced Engineering και συνεπικουρεί τον V8 κινητήρα CA2013K της Cosworth. Παράλληλα, συνεχίζεται η τεχνολογική συνεργασία με τη McLaren, στη δεύτερη χρονιά… παραδοσιακής δουλειάς από πλευράς Marussia αφού τον ουτοπικό σχέδιο της αποκλειστικής χρήσης CFD στο σχεδιασμό που είχε αποφασιστεί κατά τη γέννηση αυτής της ομάδας, ναυάγησε μέσα στο 2011. Η συνεργασία αυτή αφορά στη χρήση του προσομοιωτή και της αεροδυναμικής σήραγγας. Τα ελαστικά παρέχονται, όπως σε όλες της ομάδες, από τη Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι η ομάδα παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική και παρότι έμεινε στο μηδέν σε ότι αφορούσε στη βαθμολογική συγκομιδή, έχασε στο νήμα τη δέκατη θέση στους κατασκευαστές. Μαζί και τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που τη συνόδευαν, με αποτέλεσμα να επέλθει το ξαφνικό αλλά αναγκαστικό διαζύγιο με τον έμπειρο Τίμο Γκλοκ.

Προς το παρόν έχει επιβεβαιωθεί μόνο η παρουσία του 21χρονου Βρετανού Μαξ Τσίλτον που από το ρόλο του δοκιμαστή που είχε στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, πήρε προαγωγή σε ρόλο επίσημου οδηγού. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του team mate του, αν και πολύ κοντά σε αυτή τη θέση βρίσκεται ο 23χρονος Βραζιλιάνος Λουίς Ραζία.
[nggallery id=1723]
Σημαντικό εφόδιο αποτελεί ο έμπειρος Πατ Σίμοντς που με την ολοκλήρωση του αποκλεισμού του λόγω της συμμετοχής στο σκάνδαλο «Crashgate» έχει πλέον επίσημα ρόλο τεχνικού διευθυντή.

«Ξεκινάμε το πρώτο χειμερινό τεστ νιώθοντας πολύ αισιόδοξοι για το νέο μας μονοθέσιο, την MR02, που θα μας οδηγήσει στο επόμενο και πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη σύντομη ιστορία της Marussia F1. Η εξέλιξη του μονοθεσίου μας στο δεύτερο μισό της σεζόν, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά στο σχεδιασμό του μονοθεσίου μας. Πιστεύουμε πως η MR02 θα αποτελεί μία εξέλιξη του σαφώς βελτιωμένου στη πορεία της σεζόν πακέτου μας, εφοδιασμένη όμως και με το σύστημα KERS. Η έλλειψη αυτού αποτέλεσε καθοριστικό εις βάρος μας παράγοντα στις μάχες με τους άμεσους ανταγωνιστές μας πέρυσι, παρά τη σημαντική βελτίωση που είχαμε σε άλλους τομείς. Οι δοκιμές εξέλιξης μόλις ξεκίνησαν αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Τζον Μπουθ.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)