Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Απρόβλεπτο πρωτάθλημα ελέω ελαστικών

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απρόβλεπτο πρωτάθλημα ελέω ελαστικών

ΑΓΩΝΕΣ

Απρόβλεπτο πρωτάθλημα ελέω ελαστικών

ΑΓΩΝΕΣ

Διανύουμε το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια, με πέντε διαφορετικούς νικητές, από πέντε διαφορετικές ομάδες, στα πρώτα πέντε γκραν πρι της φόρμουλα 1! Κι αυτό οφείλεται κυρίως στα ελαστικά της Pirelli. Παρότι κάποιοι ασκούν κριτική, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ, τα αποτελέσματα και κυρίως η ικανοποίηση των θεατών δίνουν το πράσινο φως ενόψει της συνέχειας. Πράγμα σαφές και στις δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της Pirelli, Πολ Χέμπερι.

Advertisement
Advertisement

«Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου απολαμβάνει τους αγώνες. Αν στο ξεκίνημα της σεζόν μιλούσαμε για πέντε διαφορετικούς νικητές στους πρώτους αγώνες, θα έλεγαν πως… καπνίζουμε κάτι. Είναι κάτι που συνέβη όμως. Η πλειοψηφία του κόσμου θέλει να βλέπει συναρπαστικούς αγώνες και όλοι χάρηκαν για τη νίκη του Παστόλ Μαλντονάντο και της Williams στην Ισπανία», δήλωσε ο Βρετανός στο περιοδικό Autosport.

Μάλιστα, αυτές οι ανατροπές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1, εκτός από συναρπαστικό, το καθιστούν και ελκυστικό για περισσότερους χορηγούς. Κι αυτό γιατί πλέον υπάρχει μεγάλη προβολή για περισσότερες ομάδες.

«Είναι πολλές εκείνες οι ομάδες που χρειάζονται χορηγούς και στήριξη για να παραμείνουν στο σπορ. Η νίκη της Williams ήταν σημαντική για εκείνη, είδαμε τη Sauber να παίρνει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στη Μαλαισία και τον Πολ ντι Ρέστα να κάνει ένα εξαιρετικό αγώνα για τη Force India στο Μπαχρέιν.  Τρεις ομάδες που πήραν σημαντική προβολή», τόνισε ο Χέμπερι.

Advertisement
Advertisement