Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποκλείστηκε ο Χάμιλτον, χάνει την πολ ποζίσιον

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλείστηκε ο Χάμιλτον, χάνει την πολ ποζίσιον

ΑΓΩΝΕΣ

Αποκλείστηκε ο Χάμιλτον, χάνει την πολ ποζίσιον

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Παστόρ Μαλντονάντο θα εκκινήσει από την πολ ποζίσιον του γκραν πρι Ισπανίας! Ο οδηγός της Williams προβιβάστηκε στην κορυφή της κατάταξης της μάχης του Σαββάτου καθώς οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με αποκλεισμό τον Λιούις Χάμιλτον! Ο Βρετανός σταμάτησε το μονοθέσιο του και δεν επέστρεψε στα πιτ μετά το χρόνο που του εξασφάλισε την πρωτιά στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό έγινε κατ’ εντολή της ομάδας του, αφού δεν θα είχε αρκετά καύσιμα για τον υποχρεωτικό βάσει κανονισμών έλεγχο της παγκόσμιας ομοσπονδίας σε ένα λίτρο καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας μπορεί να επιτραπεί κάτι τέτοιο αλλά οι αγωνοδίκες έκριναν πως το συγκεκριμένο συμβάν, δεν δικαιολογούσε κάποια εξαίρεση. Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 6.6.2 των τεχνικών κανονισμών, αποφάσισαν τον αποκλεισμό του Χάμιλτον!

Ο οδηγός της McLaren θα λάβει κανονικά μέρος στον αγώνα αλλά θα εκκινήσει τελευταίος. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι άλλοι οδηγοί κερδίζουν μία θέση, με τον Μαλντονάντο να πανηγυρίζει την παρθενική πολ ποζίσιον της καριέρας του και πρώτη για τη Williams από το γκραν πρι Βραζιλίας του 2010!

Χαρές και για τους Ισπανούς αλλά και τους τιφόζι, αφού ο Φερνάντο Αλόνσο θα βρεθεί ανέλπιστα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης! Οι δύο Lotus θα είναι πίσω του και για μία ακόμα φορά, περιμένουμε έναν συναρπαστικό αγώνα όπου δεν χωράνε προβλέψεις!

Advertisement
Advertisement

Τη μάχη της Βαρκελώνης, μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απ’ ευθείας σύνδεση από την τηλεόραση του Alpha, στις 2 το μεσημέρι!