Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποκαλυπτήρια για τo VW Polo R WRC

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για τo VW Polo R WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Αποκαλυπτήρια για τo VW Polo R WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Με μία εντυπωσιακή παρουσίαση στο πριγκιπάτο του Μονακό ξεκίνησε η περιπέτεια της Volkswagen στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Η γερμανική εταιρεία θα συμμετέχει στο θεσμό με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή το 2013, έδειξε πως επενδύει πολλά σε αυτό το project, αφού έκλεισε τη πλατεία του καζίνο για την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Polo R WRC με το οποίο θα μάχεται στις ειδικές διαδρομές του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen μπαίνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου και δεν σκοπεύει να περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου. Αυτό άλλωστε ήταν εμφανές ακόμα και πέρυσι, όπου στη σεζόν… προετοιμασίας με τα Skoda Fabia S2000, στα σέρβις παρκ δέσποζε ο τεράστιος χώρος φιλοξενίας της εταιρείας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι Γερμανοί έχουν στρατολογήσει πολλά κορυφαία ονόματα του χώρου, σε κάθε τομέα. Από τον επικεφαλής της ομάδας, Γιοστ Καπίτο, τον θρύλο του σπορ Κάρλος Σάινθ αλλά και την εντυπωσιακή τριπλέτα των οδηγών: τους Σεμπαστιέν Οζιέ και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με πλήρες πρόγραμμα συμμετοχής και στα 13 ράλι της σεζόν, καθώς και τον Αντρέας Μίκελσεν που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι από τον τέταρτο γύρο και μετά, έχοντας περιορισμένο πρόγραμμα.

Τρεις ταχύτατοι οδηγοί, που θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το υψηλό μπάτζετ, σε συνδυασμό με τη τεχνογνωσία μίας εταιρείας που πριν αναλάβει τη πρόκληση της κατάκτησης της κορυφής στο WRC, επί τρία χρόνια κυριαρχούσε στο Ράλι Ντάκαρ.
[nggallery id=1203]
“Μετά από δύο χρόνια εξέλιξης, όλη η ομάδα είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν. Το WRC αποτελεί κάτι καινούριο για μας. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε να μάθουμε πολλά και θέλουμε μέσα στο 2013 να διεκδικήσουμε βάθρα, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το 2014 όπου στόχος μας θα είναι να διεκδικούμε νίκες”, δήλωσε στο περιθώριο της παρουσίασης ο Καπίτο, ο επίσημος ρόλος του οποίου είναι αγωνιστικός διευθυντής της VW.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η Volkswagen παρουσίασε και μία ειδική έκδοση δρόμου, βαφτισμένη ως Polo R WRC. Στα χρώματα του μεγάλου αγωνιστικού αδερφού των 315 ίππων, αποδίδει 220 άλογα μέσω του TSI κινητήρα χωρητικότητας 2.0 λίτρων, που αποδίδει 350 Nm ροπής, με τα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα να επιτυγχάνονται σε 6.4 δευτερόλεπτα. Οι πωλήσεις του ξεκινούν στις 11 του μήνα και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τέλος, η VW ανακοίνωσε και το επόμενο στάδιο της πολυετούς συνεργασίας με τη Red Bull, τα λογότυπα της οποίας θα κοσμούν τα αγωνιστικά Polo R WRC στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2013.

Η πρεμιέρα της σεζόν είναι στα βουνά πάνω από το πριγκιπάτο, με το θρυλικό Ράλι Μόντε Κάρλο στις 17-20 Ιανουαρίου.
[nggallery id=1204]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)