Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωσε τον Max Chilton η Marussia

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοίνωσε τον Max Chilton η Marussia

ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωσε τον Max Chilton η Marussia

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ σχετικά με τη σύνθεση των ομάδων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2013 μπήκε στη θέση του. Η Marussia F1 επιβεβαίωσε τα σενάρια που ήθελαν τον Μαξ Τσίλτον να προβιβάζεται σε ρόλο επίσημου οδηγού. Ο 21 ετών Βρετανός είχε αναλάβει από το ιαπωνικό Grand Prix το ρόλο του εφεδρικού οδηγού, συμμετέχοντας μάλιστα τόσο στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, όσο και στο τεστ νέων οδηγών που έγινε τον Ιούλιο στο Σίλβερστον. Αυτά ως επιβράβευση για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη Marussia Carlin, ομάδα που αγωνίζεται στο GP2 Series.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσίλτον εντυπωσίασε, πείθοντας τη ρωσική ομάδα να τον εμπιστευτεί για το ρόλο του αντικαταστάτη του Σαρλς Πικ που μεταπήδησε στη Caterham.

«Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια αυτά που νιώθω σήμερα, μετά την ανακοίνωση ότι θα τρέχω για λογαριασμό της Marussia F1 το 2013. Κλείνει με αυτό τον τρόπο μία φανταστική χρονιά για μένα. Τα βήματα που έκανα σε αυτή, με τις pole positions και τις νίκες στο FP2, τις εμφανίσεις μου στις δοκιμές νέων οδηγών αλλά και στο FP1 του Άμπου Ντάμπι, έπεισαν όλους στην ομάδα για την ικανότητα μου να αγωνιστώ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Είμαι πολύ τυχερός που πέρασα τους τελευταίους έξι αγώνες της σεζόν ως αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, καθότι δεν αρχίζω από το μηδέν. Γνωρίζω ήδη τον τρόπο λειτουργίας της, τους ανθρώπους, τη νοοτροπία, τα συστήματα και φυσικά το μονοθέσιο του 2012. Νιώθω πολύ τυχερός που θα ξεκινήσω τη καριέρα μου στη Formula 1 δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Βρετανός.
[nggallery id=1278]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)