Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Άλωσε τη Μόντσα ο Λούις Χάμιλτον!

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλωσε τη Μόντσα ο Λούις Χάμιλτον!

ΑΓΩΝΕΣ

Άλωσε τη Μόντσα ο Λούις Χάμιλτον!

ΑΓΩΝΕΣ

Τη πρώτη του νίκη στη πίστα της Μόντσα πανηγύρισε ο Λούις Χάμιλτον! Ο Βρετανός οδηγός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη πολ ποζίσιον και ήλεγξε το ιταλικό γκραν πρι καθ’ όλη τη διάρκεια του. Η τρίτη φετινή του επιτυχία, τον έβαλε ξανά στη μάχη του τίτλου αφού σκαρφάλωσε από τη πέμπτη, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μοναδική απειλή για τον Χάμιλτον, ήταν στο φινάλε του αγώνα η Sauber του Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός είχε διαφορετική στρατηγική, εκκίνησε με τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Pirelli και έκανε μόνο ένα πιτ στοπ. Η σωστή του διαχείριση τον έφερε σε θέση ισχύος στα τελευταία στάδια του αγώνα αλλά δεν είχε αρκετό χρόνο για να απειλήσει πραγματικά τη McLaren.

Advertisement
Advertisement

Έκανε όμως εμφατικά προσπεράσματα επί των οδηγών της Ferrari, περνώντας το δικό του μήνυμα στη διοίκηση της ιταλικής ομάδας ενόψει του 2013, αφού φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του ομόσταβλου του Φερνάντο Αλόνσο στο κόκκινο στρατόπεδο. Αυτό ήταν το τρίτο φετινό βάθρο του Πέρεζ!

Ο Αλόνσο είχε έναν επεισοδιακό αγώνα. Εκκίνησε μόλις δέκατος μετά τα προβλήματα στις κατατακτήριες αλλά φάνηκε από νωρίς πως είχε τη ταχύτητα να αναρριχηθεί στη κατάταξη. Πράγμα που έκανε μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε πίσω από τη Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και διεκδικητής και του φετινού τίτλου, δεν του χαρίστηκε, στέλνοντας τον μάλιστα εκτός πίστας όταν ο Ισπανός επιδίωξε να τον προσπεράσει στη «Κούρβα Γκράντε».

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Αλόνσο που τελικά προσπέρασε ένα γύρο μετά αλλά επέφερε και ποινή διέλευσης από τα πιτ για τον Γερμανό. Η καταστροφή για τον Φέτελ ολοκληρώθηκε με την εγκατάλειψη του έξι γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Advertisement
Advertisement

Με το δρόμο λοιπόν ανοιχτό και τον Φελίπε Μάσα να μην αποτελεί εμπόδιο, ο Αλόνσο έχασε μεν τη δεύτερη θέση από τον Πέρεζ αλλά η παρουσία του στο βάθρο ήταν μία μικρή νίκη. Διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα σημαντικά και όχι άδικα, η λαοθάλασσα τον τιφόζι κάτω από το βάθρο, γιόρτασε με τη ψυχή της

Τον καλύτερο του αγώνα φέτος έκανε ο Μάσα που τερμάτισε τέταρτος, παρότι είχε πρόβλημα με τη τηλεμετρία – δύσκολα όμως αυτή η εμφάνιση θα τον κρατήσει στα κόκκινα και το 2013.

Τερματίζοντας πέμπτος, ο Κίμι Ράικονεν (Lotus) πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του, ανεβαίνοντας με αυτούς στη τρίτη θέση της κατάταξης οδηγών, παρότι ακόμα δεν έχει κερδίσει αγώνα φέτος!

Advertisement

Ακολούθησαν οι δύο Mercedes, η Force India του Πολ Ντι Ρέστα, η Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι και η Williams του Μπρούνο Σένα, με τη τραγωδία της Red Bull να συμπληρώνεται με την εγκατάλειψη και του Μαρκ Γουέμπερ. Χαρακτηριστικό είναι πως η αυστριακή ομάδα είχε να δει και τα δύο της μονοθέσια εκτός μάχης στον ίδιο αγώνα, από το γκραν πρι που έγινε το 2010 στη Κορέα!

Μία θέση στο βάθρο έχασε ο Τζένσον Μπάτον, όταν εγκατέλειψε από πίεση καυσίμου ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση. [nggallery id=473]
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
1.  Χάμιλτον       McLaren-Mercedes         1h19:41.221
2.  Πέρεζ             Sauber-Ferrari                  + 4.356
3.  Αλόνσο         Ferrari                                 + 20.594
4.  Μάσα            Ferrari                                + 29.667
5.  Ράικονεν       Lotus-Renault                   + 30.881
6.  Σουμάχερ     Mercedes                           + 31.259
7.  Ρόζμπεργκ    Mercedes                           + 33.550
8.  Ντι Ρέστα      Force India-Mercedes     + 41.057
9.  Κομπαγιάσι   Sauber-Ferrari                  + 43.898
10.  Σένα             Williams-Renault              + 48.144

Advertisement

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Αλόνσο έφτασε τους 179 πόντους, έναντι 142 του Χάμιλτον, 141 του Ράικονεν και 140 του Φέτελ.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull διατηρεί τα ηνία με 272 βαθμούς, η McLaren πλησίασε στους 243 ενώ η Ferrari προσπέρασε τη Lotus και έχει 226 έναντι 217 της βρετανικής ομάδας.

Συνέχεια σε δύο εβδομάδες, με το νυχτερινό γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

Advertisement