Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Twingo RS με… δόση από Red Bull

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Twingo RS με… δόση από Red Bull

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Twingo RS με… δόση από Red Bull

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν οι παραγγελίες για το Twingo RS Red Bull Racing RB7, μία περιορισμένης παραγωγής έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε 11 χώρες. Ανάμεσά τους πάντως δε βρίσκεται η Ελλάδα. Το συγκεκριμένο Twingo RS δημιουργήθηκε για να εορταστεί η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος κατασκευαστών της Formula 1 από τη Red Bull Racing, όπως συνέβη πρόσφατα με την ειδική έκδοση του Clio RS και θα επαναληφθεί σύντομα με το Megane RS.

Advertisement
Advertisement

Μην περιμένετε πάντως βελτιωμένα μηχανικά μέρη και αύξηση της ιπποδύναμης. Ο 1.6 αποδίδει, όπως και το κανονικά Twingo RS, 133 PS στις 6.750 rpm και 16,3 kgm ροπής στις 4.400 rpm. Το Twingo RS Red Bull Racing RB7 φέρει το πλαίσιο Cup (χαμηλωμένο κατά 4mm σε σχέση με το Sport), σκληρότερα αμορτισέρ και ελατήρια, αλλά και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών (έναντι 16 του Twingo RS).[nggallery id=123]

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την οθόνη RS. Σε αυτήν απεικονίζονται πληροφορίες τηλεμετρίας, άμεση παραπομπή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Λεπτομέρειες, όπως το κίτρινο τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα που θυμίζει μέρος της αεροτομής ενός μονοθεσίου της F1, κάνουν ξεχωριστό το συγκεκριμένο Twingo RS. Τα αυτοκόλλητα Red Bull Racing στις πόρτες, η οροφή σε στυλ καρό σημαίας, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση του 3θυρου μοντέλου.

Στην καμπίνα των επιβατών εντοπίσαμε τις κίτρινες ραφές σε τιμόνι, καθίσματα και κάλυμμα του πίνακα οργάνων, την αριθμημένη πλακέτα «World Champions FIA 2011» στη βάση της κεντρικής κονσόλας και το λογότυπο «Renault Sport» στον επιλογέα ταχυτήτων. Το Twingo RS Red Bull Racing RB7 θα διατεθεί στις ακόλουθες χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ελβετία.

Advertisement
Advertisement