Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχωρίζει το Nissan Gripz στην Φρανκφούρτη

Ελλάδα 5:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχωρίζει το Nissan Gripz στην Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Ξεχωρίζει το Nissan Gripz στην Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία κλέβει τις εντυπώσεις στην έκθεση της Φρανκφούρτης με το πραγματικά πρωτότυπο, όσο και εντυπωσιακό Gripz, για το οποίο πολλές υποθέσεις έχουν γίνει έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το Gripz είναι ένα concept car με τόσα έντονα φουτουριστική σχεδίαση, θαρρείς και έχει ξεπηδήσει από τον ψηφιακό κόσμο ενός video-game. Το μήκος του ίσα που ξεπερνά τα 4 m, το ύψος φτάνει τα 1,5 m, ενώ το φαρδύ παρουσιαστικό τονίζουν τα 1,9 m πλάτους. Η μάσκα σε σχήμα V είναι άκρως εντυπωσιακή, η οροφή μοιάζει σα να αιωρείται, οι μπροστινοί προβολείς θυμίζουν μπούμερανγκ, ενώ ιδιαίτερο είναι και το πίσω τμήμα.

Nissan-Gripz_Concept_2015_ (3)

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει διάταξη 2+2 και πέρα από το προχωρημένο ταμπλό που μοιάζει να ανήκει σε άλλη δεκαετία, την προσοχή αποσπούν οι πόρτες και συγκεκριμένα ο τρόπος που ανοίγουν. Οι εμπρός προς τα πάνω και οι πίσω, οι οποίες είναι μικρές, αντίθετα με τη φορά κίνησης, ενώ όταν αυτές ανοίξουν ξεπροβάλλουν τα τέσσερα ανεξάρτητα μπάκετ καθίσματα.

Nissan-Gripz_Concept_2015_ (6)

Αξιοσημείωτο είναι πως το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, ενώ την κίνηση του Gripz αναλαμβάνει το πρόσφατα αναβαθμισμένο σύστημα πρόωσης του ηλεκτροκίνητου Leaf. Το μεταξόνιο είναι στα 2,58 m, η οροφή σε μεγάλο βαθμό γυάλινη, ενώ το πίσω μέρος είναι κοφτό, όπως αυτό του ιστορικού 240Ζ. Πάντως, οι ιθύνοντες της Nissan λένε πως το Gripz δεν προλογίζει τον διάδοχο του 370Z, αλλά είναι περισσότερο ένα παιχνίδι για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού και να καθορίσει ανάλογες μελλοντικές κινήσεις.

Advertisement

Nissan-Gripz_Concept_2015_ (7)

Advertisement

Nissan-Gripz_Concept_2015_ (2)

Nissan-Gripz_Concept_2015_ (1)