Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Tiguan AllSpace: Άνεση και καινοτομίες

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Tiguan AllSpace: Άνεση και καινοτομίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Tiguan AllSpace: Άνεση και καινοτομίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ποιος είπε πως τα οικογενειακά οχήματα δεν μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς σε ότι αφορά στην τεχνολογία που κουβαλούν;

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου πως το δημοφιλές Tiguan αποτελεί ένα από τα παγκόσμια best-sellers της Volkswagen αλλά και τα πιο «γεμάτα» μεσαία SUV, το Tiguan Allspace δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Με plus τους επιπλέον χώρους!

Όντας κατά 21,5cm πιο μακρύ, προσφέρει τη δυνατότητα είτε για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών είτε για μία 3η σειρά καθισμάτων – η οποία ανήκει στο βασικό εξοπλισμό – που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση δύο επιπλέον επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο επιπλέον καθίσματα της 3ης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν μεμονωμένα και να δώσουν την δυνατότητα τοποθέτησης αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Advertisement
Advertisement

Το Tiguan Allspace προσφέρει εντυπωσιακή ευρυχωρία, συνδυάζοντας το status μίας μάρκας κύρους με κορυφαία πρακτικότητα. Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους θέλουν να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες οικογενειακές ανάγκες (πχ πολύτεκνοι) είτε όσους έχουν ένα δραστήριο lifestyle, αγαπούν τις εξορμήσεις εκτός πόλης και τα ταξίδια, αλλά θέλουν να έχουν παρέα τους φίλους τους.

Όμως όπως είπαμε, είναι γεμάτο τεχνολογία. Συγκεκριμένα, εφοδιάζεται με λύσεις που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά σας, όπως ο χώρος αποσκευών με λειτουργία «Easy Open/Close». Ανοίγει απλά με το… πόδι σας: Μία μικρή κίνηση κάτω από το πίσω μέρος – και ο χώρος αποσκευών ανοίγει. Το ίδιο εύκολα κλείνει ξανά πατώντας το κουμπί στην πίσω θύρα. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών χάρη στην έξυπνη διαμόρφωσή του με διαιρούμενες αναδιπλούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων, διαθέτει χωρητικότητα έως 1.775 λίτρων.

Advertisement

Φυσικά, το Tiguan Allspace διαθέτει και όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας που εξοπλίζουν και το «απλό» Tiguan. Συστήματα ασφάλειας που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και αποδεικνύονται χρησιμότατα στις καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας είναι το Adaptive Cruise Control, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist με City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring), η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (Lane Assist), το ενεργό καπό (Active Hood), το αυτόματο σύστημα πέδησης μετά τη σύγκρουση (Multi Collision Brake).

Advertisement

Μία άλλη λύση που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι το σύστημα παρακολούθηση περιβάλλοντος χώρου 360ο. Το «Area View 360o», διαθέτει τέσσερις κάμερες που παρακολουθούν την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο και προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες στην οθόνη του συστήματος Infotainment. Με τον συνδυασμό των πληροφοριών από όλες τις κάμερες το σύστημα αποκτά μια πανοραμική άποψη – και εσείς έχετε μια ολοκληρωμένη πανοραμική εικόνα για το αυτοκίνητο και το περιβάλλον γύρω από αυτό.

Εφοδιάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων «Active Info Display» που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη TFT 10.25’’, με δυνατότητα πολυάριθμων διαμορφώσεων. Μάλιστα μπορείτε να τη διαμορφώσετε από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Advertisement

Με το πάτημα ενός κουμπιού η οθόνη Head-up Display αναδύεται μέσα από το ταμπλό οργάνων και προβάλλει όλες τις σημαντικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό σας πεδίο: Ταχύτητα, δεδομένα πλοήγησης και οδικές σημάνσεις. Όλα είναι ευανάγνωστα, ακόμα και με αντίθετα φώτα. Έτσι έχετε πλήρη ενημέρωση – και δεν χρειάζεται να πάρετε το βλέμμα σας ούτε δευτερόλεπτο από τον δρόμο.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Tiguan Allspace είναι πάντα συνδεδεμένο με το περιβάλλον, διαθέτοντας στο βασικό του εξοπλισμό τις υπηρεσίες Volkswagen Connect ενώ μπορεί να διασυνδεθεί με κινητά τηλέφωνα μέσω της App Connect.

Κι επειδή είναι φτιαγμένο για να σας «ταξιδεύει», με το ηχοσύστημα DYNAUDIO Excite Surround της δανέζικης εταιρείας Dynaudio που εξειδικεύεται στα συστήματα Hi-Fi, θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε συναυλία.

Περιλαμβάνει:
– 8 ιδανικά τοποθετημένα και προσαρμοσμένα μεταξύ τους ηχεία
– 1 κεντρικό ηχείο
– 1 subwoofer
– Ψηφιακό 16-κάναλος ενισχυτής με συνολική ισχύ έως 400 Watt

Ένα ακόμα ατού του Tiguan Allspace αποτελούν τα καθίσματα ergoActive. Χάρη στη ρύθμιση 14 κατευθύνσεων μπορείτε να τα προσαρμόσετε τέλεια στη σωματική κατασκευή σας. Έτσι ανακουφίζεται η πλάτη σας και απολαμβάνετε κορυφαία άνεση καθίσματος και χαλάρωση.

Το Tiguan Allspace διατίθεται στην Ελληνική αγορά με 2 κινητήρες βενζίνης και 2 κινητήρες πετρελαίου, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, καλύπτοντας τις απαιτήσεις για άνετη και ξεκούραστη οδήγηση. Επιπλέον, διατίθενται εκδόσεις 4Motion για όσους επιζητούν δυνατότητες off road οδήγησης, με 4 διαφορετικά προγράμματα/προφίλ οδήγησης. Οι διαθέσιμοι συνδυασμοί κινητήρα – κιβωτίου ταχυτήτων είναι οι ακόλουθοι:

BENZINH
1.5 TSI 150PS ACT EVO DSG7 Advance
2.0 TSI 190PS 4Motion DSG7 Advance

DIESEL
2.0 TDI 150PS DSG7 Advance
2.0 TDI 190PS 4Motion DSG7 Advance

www.jandada.com

To Tiguan Allspace μπορεί να γίνει δικό σας με προτεινόμενες τιμές λιανικής που ξεκινούν από 34.910€, για την έκδοση 1.5 TSI 150 PS με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, 7 σχέσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμή της ίδιας έκδοσης για ειδικές κατηγορίες πελατών (π.χ πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ.) διαμορφώνεται στα 28.782€.