Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo TGI για εντυπωσιακή οικονομία

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo TGI για εντυπωσιακή οικονομία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo TGI για εντυπωσιακή οικονομία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είστε από εκείνους που εξακολουθούν να βλέπουν το αυτοκίνητο ως μέσο «απόδρασης» από την καθημερινότητα;

Advertisement
Advertisement

Σας αρέσει να «γράφετε» χιλιόμετρα, να «ταξιδεύετε» συνεχώς, να γνωρίζετε νέα μέρη, νέους προορισμούς, νέες διαδρομές; Τότε το Volkswagen Polo TGI αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς!

Ο λόγος είναι απλός: μπορεί να σας εξασφαλίσει ασφαλείς μετακινήσεις, με εξαιρετική ποιότητα κύλισης αλλά ταυτόχρονα με εξαιρετική οικονομία! Προτού μπούμε σε λεπτομέρειες, αρκεί να σας πούμε πως με λιγότερα από 3 ευρώ, μπορείτε να καλύψετε 100 χιλιόμετρα! Άρα, να θυμηθείτε το ρητό παλαιότερων εποχών που έλεγε: «μπαίνω στο αυτοκίνητο και όπου με βγάλει»!

Advertisement
Advertisement

Το Volkswagen Polo TGI εκμεταλλεύτεται την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα του φυσικού αερίου για να σας προσφέρει άκρως αποδοτικά και οικονομικά ταξίδια. Η χρήση φυσικού αερίου μειώνει την κατανάλωση και ταυτόχρονα έχει και θετική επίδραση και στις εκπομπές ρύπων. Είναι λοιπόν το κατάλληλο σύστημα κίνησης για όποιον αγαπά την οδήγηση!

Ο TGI είναι ένας δυναμικός και φιλικός προς το περιβάλλον, εναλλακτικός κινητήρας και μπορεί να λειτουργεί με φυσικό αέριο. Το Polo με την εν λόγω μονάδα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με οικονομικό φυσικό αέριο (CNG). Διαθέτει τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και είναι πλήρως καλυμμένες σε ειδικό χώρο. Η συνολική δυνατότητα αποθήκευσής τους είναι στα 14,2 kg καυσίμου. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική αυτονομία της τάξης των 430 km και καθώς το κόστος για να «γεμίσουν» και οι τρεις δεξαμενές να υπολογίζεται περίπου στα 12,6€, το κόστος κίνησης του VW Polo TGI υπολογίζεται στην εντυπωσιακή τιμή των 2,9€/100km!

Advertisement

Κι αν σας ανησυχεί το δίκτυο φυσικού αερίου που παρότι διαρκώς εξαπλώνεται αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος προτού καλύψει όλες τις ανάγκες σε κάθε γωνιά της χώρας, το Polo TGI διαθέτει και ένα μικρότερο ρεζερβουάρ βενζίνης. Αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά και είναι χωρητικότητας 9 lt.

Advertisement

Αφού λοιπόν σας λύνονται τα χέρια σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση, ας δούμε κατά πόσο το γερμανικό μοντέλο καλύπτει τις ανάγκες σας για ταξίδια και οδοιπορικά; Μια ματιά στον εσωτερικό κόσμο της νέας γενιάς του δημοφιλούς Polo μαρτυρά πως οι διαστάσεις είναι αυξημένες. Υπάρχει περισσότερος χώρος τόσο για τα κεφάλια όσο και για τα πόδια του οδηγού, του συνοδηγού και των πίσω επιβατών.

Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 251 lt και φθάνει τα 1,025 lt ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το μεταβαλλόμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών. Η ασύμμετρα διαιρούμενη και αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα μεγάλες σε όγκο ή σε μήκος αποσκευές/αντικείμενα.

Advertisement

Κι αυτά σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με νέες διακοσμητικές επενδύσεις στο ταμπλό, στο πλαίσιο της κεντρικής κονσόλας και στα πάνελ των εμπρός θυρών, πολυλειτουργικό τιμόνι ενώ το ηχοσύστημα «Composition Colour» και το σύστημα κλιματισμού (Climatic), εξασφαλίζουν τέλειο ήχο και ευχάριστο κλίμα αντίστοιχα.

Καθώς το Polo TGI σας καλεί να κινείστε… χωρίς περιορισμούς, η Volkswagen δεν θα μπορούσε παρά να το εμπλουτίσει με πληθώρα ηλεκτρικών συστημάτων ασφαλείας που αποτελούν «φύλακες-αγγέλους» σε κάθε σας ταξίδι. Όπως για παράδειγμα το σύστημα επιτήρησης χώρου εμπρός Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Αυτό το σύστημα βοηθά στον εντοπισμό κρίσιμων περιστάσεων και σε περίπτωση ανάγκης επεμβαίνει μειώνοντας την απόσταση ακινητοποίησης. Ταυτόχρονα, οι αερόσακοι κεφαλής για τους επιβάτες εμπρός και πίσω προσφέρουν περισσότερη προστασία.

Κι όλα αυτά σε ένα καλαίσθητο όχημα, με έντονες και κομψές γραμμές, που συνδυάζει τέλεια το design με τη λειτουργικότητα. Η τοξοειδής γραμμή σχεδίασης «tornado» που ξεκινά από τα εμπρός φτερά και διασχίζει τις δύο πλευρές, τραβάει το μάτι δημιουργώντας ένα σαφές περίγραμμα που τονίζει τον μοντέρνο δυναμισμό του μοντέλου. Εκτός από τους νέους εμπρός προβολείς και τα νέα φώτα πίσω, περιλαμβάνονται επίσης φώτα ημέρας LED με αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, LED Πινακίδα κυκλοφορίας πίσω με φωτισμό LED. Επιπλέον η  έκδοση Polo TGI περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου «Seyne», προφυλακτήρες, καλύμματα καθρεφτών και θυρολαβές στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και διακοσμητικά χρωμίου στην εμπρός μάσκα.

Το Volkswagen Polo TGI τα έχει όλα λοιπόν. Ένα πλήρες πακέτο, με ένα μοντέρνο και γεμάτο τεχνολογία σύνολο που προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος μετακίνησης.