Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Με εξοπλισμό συνδεσιμότητας από μεγαλύτερη κατηγορία

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo: Με εξοπλισμό συνδεσιμότητας από μεγαλύτερη κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Με εξοπλισμό συνδεσιμότητας από μεγαλύτερη κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen Polo συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες άλλων οχημάτων πιο πρωτοποριακά και πιο εύκολα από ποτέ πριν.

Advertisement
Advertisement

Στο μοντέλο της γερμανικής μάρκας, οι επιβάτες είναι «πάντα on», δηλαδή, είναι online όποτε θέλουν. Επίσης είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές της Car-Net, App-Connect, Media Control και ‘Guide & Inform’. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνουν αυτά.

App Connect
Η τελευταία γενιά του Modular Infotainment Matrix δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη σύνδεση του Polo με τα smartphone Apple και Android του σήμερα μέσω του App Connect. Μαζί με το  MirrorLink (της Android), το App Connect ενσωματώνει επίσης το Apple CarPlay και το Android Auto (της Google) στα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Advertisement
Advertisement

Media Control
Με την εφαρμογή Media Control η Volkswagen προσφέρει για tablet και smartphone μια διεπαφή με το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας πολύ βολικά μέσω ενός tablet. Οι επιβάτες απλώς συνδέουν το  tablet τους στο σημείο σύνδεσης WiFi του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Discover Media. Οι λειτουργίες που μπορούν να ελεγχθούν περιλαμβάνουν το ραδιόφωνο, όλες τις πηγές ήχου και βίντεο (πχ, USB, CD, DVD, σκληρό δίσκο) καθώς και το σύστημα πλοήγησης. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά στο μενού πλοήγησης συμπληρώνονται από μια λειτουργία αναζήτησης διευθύνσεων που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της αναζήτησης για την επιλογή προορισμού. Οι επιβάτες των πίσω θέσεων μπορούν τώρα να στέλνουν επίσης το ημερολόγιο εκδηλώσεων και το βιβλίο διευθύνσεων από tablet ή smartphone στο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για χρήση τους ως προορισμούς πλοήγησης.

«Guide & Inform»
Με τη χρήση του ‘Guide & Inform’ της Car-Net, οι επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες online. Αυτές περιλαμβάνουν:  ‘Online Αναζήτηση POI’ [αναζήτηση σημείου ενδιαφέροντος], ‘Online Επιλογή Προορισμού’, ‘Επιλογή Διαδρομής’, ‘Πληροφορίες Καυσίμων’ (τοποθεσία, διαθεσιμότητα και τιμή καυσίμου), ‘Ειδήσεις’, ‘Καιρός’, ‘Πληροφορίες Στάθμευσης’ (τοποθεσία, διαθεσιμότητα και τιμή), ‘Σταθμοί φόρτισης’ (για ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα) και ‘Online  Πληροφορίες Κυκλοφορίας’.

Advertisement

Φόρτιση Χωρίς Καλώδιο και Πρόσβαση Χωρίς Κλειδί
Στην τελευταία γενιά του Polo που εφοδιάζεται με την τηλεφωνική διεπαφή  Comfort, είναι επίσης δυνατή η επαγωγική φόρτιση του smartphone (για συμβατά τηλέφωνα). Αυτή η τηλεφωνική διεπαφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επαγωγική σύνδεση smartphone στην εξωτερική κεραία του οχήματος. Χάρη στο προαιρετικό σύστημα «Keyless Access» δεν χρειάζεται να έχετε το κλειδί στο χέρι . Το σύστημα εντοπίζει το κλειδί αν είστε σε μια απόσταση περίπου 1,5μ από το όχημα και ξεκλειδώνει τις πόρτες και το πόρτ μπαγκάζ μόλις ανοίξετε μια από τις εμπρός πόρτες με το χερούλι. Αφού μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο, με το πάτημα του διακόπτη εκκίνησης ανάβει η μηχανή και είστε έτοιμοι για να φύγετε.

Advertisement

DoorBird
Φανταστείτε να βλέπατε από το Polo σας ποιος είναι στην πόρτα του σπιτιού σας και να μπορούσατε να μιλήσετε μαζί του σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά είναι ήδη πραγματικότητα. Ενώ οδηγείτε, αν κάποιος είναι στην πόρτα του σπιτιού σας, μπορεί να εμφανίζεται στην οθόνη του ηχοσυστήματος και να επικοινωνείτε μαζί του από το αυτοκίνητο. Όπου και αν βρίσκεστε. Η εφαρμογή DoorBird¹ App μεταδίδεται μέσω του Car-Net App-Connect στην οθόνη του συστήματος infotainment, με της πλατφόρμας MirrorLink. Έτσι μπορείτε να μιλάτε με τους επισκέπτες σας στο σπίτι χωρίς να αφήνετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Με την κατάλληλη εφαρμογή για smartphone, μπορείτε ακόμη και να ανοίγετε την πόρτα στους επισκέπτες, ενώ είστε εν κινήσει και να τους λέτε να περάσουν μέσα.