Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Εύκολο και ασφαλές παρκάρισμα στην πόλη

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo: Εύκολο και ασφαλές παρκάρισμα στην πόλη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Εύκολο και ασφαλές παρκάρισμα στην πόλη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί το νέο Volkswagen Polo να προσφέρει ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία και να καλύπτει κάθε ανάγκη, έχει όμως ένα ξεχωριστό άσο στο μανίκι σε ότι αφορά στις αστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για την τεχνολογική ομπρέλα IQ.Drive που συναντάται από τη βασική κιόλας έκδοση εξοπλισμού του μοντέλου της γερμανικής μάρκας και περιλαμβάνει συστήματα ασφαλείας όπως
τα «Front Assist» και «City Emergency Braking» με Αναγνώριση Πεζών.

Όμως δεν είναι μόνο η ασφάλεια, ο σύγχρονος αγοραστής ψάχνει πια και άνεση – ειδικά στην πόλη και μία λύση που τα συνδυάζει και με την οποία εφοδιάζεται το νέο Volkswagen Polo είναι το ηλεκτρονικό σύστημα «Park Assist». Αυτό το σύστημα υποβοήθησης κατευθύνει αυτόματα το Polo μέσα σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις στάθμευσης και μπορεί επίσης να βγει με όπισθεν από παράλληλες θέσεις στάθμευσης.

Advertisement
Advertisement

Ενεργοποιείται με την πίεση ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα. Με τα φλας ο οδηγός επιλέγει την πλευρά που θα παρκάρει το αυτοκίνητο. Αν το Park Assist εντοπίσει μέσω των αισθητήρων υπερήχων μία αρκετά μεγάλη θέση στάθμευσης (40 εκατοστά χώρου ελιγμών μπροστά και πίσω αρκούν), η υποβοηθούμενη στάθμευση αρχίζει.

Ο οδηγός βάζει όπισθεν και το μόνο που χρειάζεται είναι να πατάει το γκάζι και το φρένο (μία αυτόματη λειτουργία πέδησης βοηθάει σε περίπτωση ανεπαρκούς χώρου). Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει μόνο του το τιμόνι και σας χαρίζει παρκάρισμα… πιο εύκολο από ποτέ!

Advertisement

Το Polo απολαμβάνει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.  Πιο συγκεκριμένα, κατάφερε να λάβει μεγάλη βαθμολογία, πετυχαίνοντας σκορ 96% στην προστασία των ενηλίκων ενώ παράλληλα να αποσπάσει 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 76% στην ασφάλεια των πεζών και 59% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας του.