Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen Golf GTI: Η παράδοση συνεχίζεται

Ελλάδα 22:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen Golf GTI: Η παράδοση συνεχίζεται

ΝΕΑ

Volkswagen Golf GTI: Η παράδοση συνεχίζεται

ΝΕΑ

Η όγδοη γενιά του VW Golf GTI, με δίλιτρο κινητήρα 245 ίππων, αποκτά κορυφαία επίπεδα απόδοσης και επιδόσεων χάρη στη δικτύωση του Vehicle Dynamics Manager με όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το στυλ του GTI είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πουληθεί από το 1976.

Με το νέο Golf GTI, η Volkswagen ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των σπορ compact πεντάθυρων hatchback και του δίνει ακόμη πιο δυναμική οδική συμπεριφορά από ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι ένα Golf GTI που συνδυάζει ιδανικά σπορ χαρακτήρα με τη άνεση.

Τα χαρακτηριστικά

Advertisement
Advertisement

Το Golf GTI έχει δημιουργήσει παράδοση στα πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά και η όγδοη γενιά του μοντέλου δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των  245 ίππων, συνεργάζεται με το Vehicle Dynamics Manager, για να ενισχύσει την ευελιξία και τον σπορ χαρακτήρα. Το σύστημα δικτυώνεται με όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και συντονίζει κεντρικά όλες τις ηλεκτρομηχανικές λειτουργίες του κινητήριου συστήματος.

Για παράδειγμα αν έχετε επιλέξει και το Dynamic Chassis Control (DCC) με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, θα μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας ρύθμιση χρησιμοποιώντας την τυπική επιλογή από το προφίλ οδήγησης. Το αποτέλεσμα είναι μια ακόμη πιο ακριβής οδηγική εμπειρία.

Advertisement

Οι αλλαγές στο εσωτερικό 

Οι ψηφιακές οθόνες των στάνταρ Digital Cockpit και συστήματος ψυχαγωγίας, ξεκινούν να λειτουργούν με το που θα ανοίξουν οι πόρτες. Το Discover Media – διαθέτει λειτουργία streaming και σύνδεση στο διαδίκτυο – ανήκει επίσης στο βασικό εξοπλισμό, ενώ η γκάμα περιλαμβάνει και το κορυφαίο Discover Pro 10 ιντσών. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός εξατομικευμένου σχεδιασμού GTI, με το στροφόμετρο να εμφανίζεται στη μέση του Digital Cockpit. Ο νέος, επίσης στάνταρ ατμοσφαιρικός φωτισμός, σας δίνει την επιλογή 30 διαφορετικών χρωμάτων, ρυθμιζόμενων κατά βούληση.

Advertisement

Το κλασικό καρό μοτίβο του εσωτερικού έχει νέα, εμφάνιση και καλύπτει τα καινούργια sport καθίσματα. Το νέο Golf GTI δεν έχει μίζα που ενεργοποιείται με κλειδί. Έχει αντικατασταθεί από ένα κουμπί Έναρξης/Διακοπής κινητήρα. Μετά το άνοιγμα των θυρών,  εμφανίζει κόκκινο παλλόμενο φωτισμό μέχρι την εκκίνηση του κινητήρα. Το σπορ τιμόνι είναι δερμάτινο πολυλειτουργικό, με χειριστήρια αφής ενώ προαιρετικά φιλοξενεί και το κουμπί του Travel Assist, που επιτρέπει την υποβοηθούμενη οδήγηση του Golf με ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα. Οι σχεδιαστές έχουν επίσης αναπτύξει μια νέα, διάταξη γραφικών GTI για το στάνταρ Digital Cockpit, προσβάσιμη από σχετικό κουμπί στο τιμόνι. Αποτελείται από ένα συνδυασμό τριών στρογγυλών οργάνων: Το στροφόμετρο με το λογότυπο GTI στο κέντρο, που περιβάλλεται από ένα στρογγυλό όργανο αριστερά και δεξιά. Η απεικόνιση της αντίστοιχης λειτουργίας για το καθένα ρυθμίζεται μεμονωμένα, για παράδειγμα για να ενημερώνει για το turbo boost του κινητήρα ή την τρέχουσα ισχύ.

Advertisement

Ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές 

Στο εσωτερικό, το Digital Cockpit και το στάνταρ σύστημα ψυχαγωγίας 8,25 ιντσών έχουν ψηφιοποιηθεί και ενσωματωθεί σε ένα δίκτυο, παρέχοντας υπηρεσίες και λειτουργίες We Connect και We Connect Plus. Άλλα στάνταρ χαρακτηριστικά – στην πληρέστατη βασική έκδοση εξοπλισμού – περιλαμβάνουν το πολυλειτουργικό τιμόνι, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού μίας ζώνης, το σύστημα εκκίνησης Press&Drive, Bluetooth για κινητό τηλέφωνο, προβολείς LED, πίσω φώτα LED, φώτα ημέρας LED, στο εσωτερικό φώτα ανάγνωσης LED και δύο USB -C θύρες.

Εξωτερικά Χαρακτηριστικά 

Ο σχεδιασμός του νέου Golf GTI ταιριάζει με τα έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά του. Στο μπροστινό μέρος, ξεχωρίζουν οι αεραγωγοί, οι χαμηλά τοποθετημένοι στάνταρ προβολείς LED και η χαρακτηριστική λωρίδα φωτός (σχεδιαστική υπογραφή) στη μάσκα του ψυγείου. Στο πίσω μέρος, το σπόιλερ οροφής, ο διαχύτης και οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, τοποθετημένες στα άκρα του αμαξώματος, αποτελούν τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της GTI έκδοσης.

Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Richmond που διατίθενται στάνταρ έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το νέο Golf GTI. Για το Golf GTI όγδοης γενιάς, η Volkswagen έχει αναπτύξει μια νέα πανοραμική ανακλινόμενη ηλιοροφή. Η οροφή ανοίγει και κλείνει χρησιμοποιώντας ένα διαισθητικά χειριζόμενο ρυθμιστικό αφής στο μπροστινό μέρος της οροφής. Η νέα πανοραμική ηλιοροφή έχει εμφάνιση ενός ενιαίου κομματιού από γυαλί, με πολύ λιγότερους αρμούς και 5% μεγαλύτερη επιφάνεια. Προκειμένου να αποφευχθεί η περιδίνηση του αέρα και ο θόρυβος σε υψηλές ταχύτητες, η ανοιχτή οροφή μπορεί να ρυθμιστεί να κλείνει ελαφρά καθώς το αυτοκίνητο επιταχύνει.

Κινητήρια δύναμη και οδική συμπεριφορά

Το νέο Golf GTI εξοπλίζεται με κινητήρα από το τελευταίο εξελικτικό στάδιο της σειράς EA888 υπετροφοδοτούμενων κινητήρων της Volkswagen, evo4. Ο κινητήρας άμεσου ψεκασμού 2.0 TSI αποδίδει 245 ίππους και ροπή 370 Nm, διαθέσιμη στην περιοχή 1.600 – 4.300 σ.α.λ. Κατά το λανσάρισμα, ο TSI συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων (DSG). Η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το νέο σύστημα ελέγχου Vehicle Dynamics Manager κάνει το ντεμπούτο του στο Golf GTI. Ελέγχει το ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού XDS καθώς και το Dynamic Chassis Control (DCC) του GTI.

 

Ο οδηγός μπορεί να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις ενώ οι ηλεκτρομηχανικά ρυθμιζόμενες λειτουργίες του συστήματος μετάδοσης κίνησης εξασφαλίζουν ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη δυναμική συμπεριφορά και την άνεση. Για παράδειγμα, οι μηχανικοί έχουν ουσιαστικά εξαλείψει το φαινόμενο της υποστροφής, ένα  τυπικό χαρακτηριστικό των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων. Το νέο Golf GTI συμπεριφέρεται στις στροφές εξαιρετικά ουδέτερα, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες σε πίστα αγώνων και επιταχύνει στην έξοδο από την στροφή χωρίς την παραμικρή απώλεια πρόσφυσης. Κάθε νέο Golf (όπως και το GTI) είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης όπως το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist, το Autonomous Emergency Braking Front Assist με έλεγχο για πεζούς και ποδηλάτες, το XDS διαφορικό που κλειδώνει ηλεκτρονικά καθώς επίσης σύστημα Car-2-X (τοπική επικοινωνία με άλλα οχήματα και τις υποδομές κυκλοφορίας).

Το νέο Golf GTI όγδοης γενιάς θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα προς το τέλος Οκτωβρίου, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται λίγο πριν το λανσάρισμα.