Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το μεγάλο Lexus θα κινείται με υδρογόνο

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το μεγάλο Lexus θα κινείται με υδρογόνο

ΝΕΑ

Video: Το μεγάλο Lexus θα κινείται με υδρογόνο

ΝΕΑ

Η πρεμιέρα της Lexus στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο αφορά το LF-FC, ένα μεγάλο sedan με μήκος στα 5,3 m. Το σημαντικό είναι όμως ότι εφοδιάζεται με τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cell) που εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Δύο δεξαμενές υδρογόνου (σε σχηματισμό Τ, όπως μπορείτε να δείτε και στο video) παρέχουν το απαραίτητο καύσιμο στο fuel cell stack που παράγει ηλεκτρισμό και κινεί τους πίσω τροχούς. Δύο μικροί ηλεκτροκινητήρες (τοποθετημένοι στους μπροστινούς τροχούς) καθιστούν το μεγάλο πολυτελές sedan τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η μεγάλη μάσκα αποτελεί το σήμα-κατατεθέν κάθε νέου Lexus και στο LF-FC βλέπουμε μία ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της. Τα κυρίως φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας σε σχήμα «L» βρίσκονται στην άκρη του εμπρός καπό. Τα πίσω φώτα μας θυμίζουν αυτά του επίσης υδρογονοκίνητου Toyota Mirai. Ένα ακόμη στοιχείο που τονίζει την πρόθεση της Lexus να δημιουργήσει ένα σπορ sedan (πέρα από τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών) είναι η σιλουέτα με την έντονα κεκλιμένη οροφή που θυμίζει coupe.

Advertisement
Advertisement

Το δέρμα και το ξύλο κυριαρχούν στο αυστηρά τετραθέσιο εσωτερικό. Ψηφιακές οθόνες παρέχουν κάθε πληροφορία στον οδηγό. Μην απορείτε που δεν υπάρχουν εξωτερικοί καθρέπτες: στο ταμπλό εμφανίζεται η εικόνα προς τα πίσω! Επιπλέον, η μελλοντική ναυαρχίδα της Lexus θα εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που θα «σκανάρει» το περιβάλλον και θα αντιδρά ανάλογα με τις συνθήκες.