Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η πιο δυνατή E-Class όλων των εποχών

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η πιο δυνατή E-Class όλων των εποχών

ΝΕΑ

Video: Η πιο δυνατή E-Class όλων των εποχών

ΝΕΑ

Δεν την προλαβαίνουμε την Mercedes-Benz με το λανσάρισμα νέων μοντέλων και νέων εκδόσεων. Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση στη Σουηδία του πρωτότυπου pick up ήρθε η διαδικτυακή αποκάλυψη της Ε 63 S 4MATIC+ με τη σφραγίδα της Mercedes-AMG. Στο Αφάλτερμπαχ δημιούργησαν το απόλυτο sedan επιδόσεων, την πιο ισχυρή E-Class στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, με 612 ίππους και 86,7 kgm ροπής από τον 4λιτρο twin-turbo V8!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 3,4 sec, χρόνο που συνήθως συναντάμε σε supercars. Τα στοιχεία αφορούν την E 63 S, υπάρχει όμως και μία πιο… ήπια έκδοση, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι η E 63 με 571 ίππους και 76,5 kgm ροπής από τον ίδιο κινητήρα (0-100 σε 3,5 sec). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, δίνεται όμως η δυνατότητα «αναβάθμισης» στα 300 km/h με το πακέτο AMG Driver.

mercedes-amg-e-63-s-video-2

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο εφοδιάζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT με 9 σχέσεις και την τετρακίνηση 4MATIC+ της AMG. Η διαφορά με την 4MATIC είναι ότι δεν μεταδίδεται το μεγαλύτερο μέρος της ροπής στον πίσω άξονα, αλλά η αναλογία εναλλάσσεται διαρκώς ανάλογα με τις συνθήκες. Το ESP έχει τρεις θέσεις λειτουργίας (ΟΝ, Sport Handling και OFF), ακόμη όμως και στην OFF ενεργοποιείται στιγμιαία σε περίπτωση έντονου φρεναρίσματος.

Η Mercedes-AMG E 63 θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Νοεμβρίου στην έκθεση του Λος Άντζελες και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Μάρτιο του 2017.