Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Mercedes-Benz G63 AMG 6×6!

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Mercedes-Benz G63 AMG 6×6!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Mercedes-Benz G63 AMG 6×6!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Συνηθίζουμε να λέμε πως η τεχνογνωσία από τους αγώνες περνάει στα αυτοκίνητα δρόμου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από τις… ένοπλες δυνάμεις! Εδώ και δύο χρόνια η Αυστραλοί έχουν μία ειδική 6τροχη έκδοση της Mercedes-Benz G320 CDI η οποία αποτελεί… πρωτότυπο και για το «τέρας» που σας παρουσιάζουμε. Οι Γερμανοί δεν άφησαν την ευκαιρία χαμένη και δημιούργησαν ένα πανάκριβο αλλά και ικανό για τα πάντα όχημα που όπως και να έχει, θα βρει αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Λίγους αλλά… καλούς κι αν κρίνουμε από το promo video που σας παρουσιάζουμε όπου οι αμμόλοφοι δεσπόζουν, μάλλον οι πληρωμές θα γίνονται με… πετροδολάρια! Η ολοκαίνουρια G63 AMG 6×6 λοιπόν, με κίνηση προφανώς και στους 6 (!) τροχούς, 5 (!) ελεγχόμενα από κουμπιά στη κεντρική κονσόλα διαφορικά και twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 5.5 lt και απόδοσης 536 αλόγων που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic.

Ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει αριθμοί σχετικά με επιδόσεις αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autoweek θα κάνει τα 0-100 σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα, η κατανάλωση του θα είναι στα 18 lt/100 km (σ.σ. δεν έχουν πρόβλημα οι Άραβες…) ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Το βάρος της θα είναι μόλις… 3.775 κιλά, θα φέρει τροχούς 37 ιντσών, οι διαστάσεις της θα είναι 5.867mm σε μήκος, 2.111mm σε πλάτος και 2.209mm σε ύψος, με την απόσταση από το έδαφος στα 460mm!

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz σκοπεύει να βάλει άμεσα τη  G63 AMG 6×6 στη παραγωγή, με μέγιστο αριθμό οχημάτων σε ετήσια βάση, τα 30. Άλλωστε, με κόστος απόκτησης στα… ουράνια, δύσκολα θα υπάρχουν περισσότεροι επίδοξοι αγοραστές.
[nggallery id=1965]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)