Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Wraith

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Wraith

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Wraith

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πιο ισχυρό δημιούργημα στην ιστορία της Rolls-Royce είδε και επίσημα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος για τη Wraith, το νέο coupe της πολυτελούς μάρκας που αποτελεί το ισχυρό χαρτί στο περίπτερο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται ουσιαστικά για την coupe έκδοση της Ghost που για πρώτη φορά, αντί για τη χλιδή (που δεν απουσιάζει) εστιάζει στη δυναμική. Ο V12 twin-turo κινητήρας χωρητικότητας 6.6 lt, βγάζει 632 PS και 81.5 kgm ροπής από τις 1500 rpm, ισχύς που βοηθά στην επίτευξη των 0-100 σε 4.6 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με τη Ghost, εκτός από τις βελτιωμένες επιδόσεις, υπάρχει πιο φαρδύ πίσω μέρος, μικρότερο μεταξόνιο, μειωμένο βάρος και χαμηλότερη οροφή στο αυτοκίνητο ενώ τροποποιήσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση με στόχο την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά μιας και πλέον, τα ζητούμενα από αυτή τη Rolls-Royce, είναι διαφορετικά…

«Σήμερα λανσάρουμε το υπέρτατο Gran Turismo για ένα τζέντλεμαν, ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει πλήρως το πνεύμα του Σαρλ Στούαρτ Ρολς. Η πιο ισχυρή Rolls-Royce στην ιστορία, υπόσχεται την αίσθηση περιπέτειας και ταχύτητας που ονειρευόταν ο ιδρυτής μας», δήλωσε σχετικά ο Τόρστεν Μιούλερ-Έτβες, διευθύνων σύμβουλος της μάρκας.

Ένα από τα ξεχωριστά ατού της νέας Wraith είναι η παρθενική χρησιμοποίηση της δορυφορικά βοηθούμενης μετάδοσης. Η νέα Rolls-Royce χρησιμοποιεί σύστημα μετάδοσης 8 σχέσεων της ZF που όμως χρησιμοποιεί GPS για να δει όσα δεν μπορεί να δει ο οδηγός. Το προηγμένο αυτό σύστημα προβλέπει τα επόμενα βήματα πριν τα δει ο οδηγός, βασιζόμενο στα τοπογραφικά στοιχεία σε συνδυασμό με το οδηγικό στιλ, επιλέγοντας την αρμόζουσα σχέση για το κομμάτι του δρόμου που έπεται. Προϋπολογίζει την ύπαρξη διασταυρώσεων, στροφών κ.α. επιλέγοντας σχέσεις εκ των προτέρων!

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η Wraith εφοδιάζεται με μία σειρά από τεχνολογικές λύσεις όπως οι προσαρμοζόμενου ύψους προβολείς, η φωνητική αναγνώριση για διαδραστικές λύσεις ενώ οδηγεί ο ιδιοκτήτης είναι μερικές από αυτές, όπως για παράδειγμα η ενεργοποίηση και η ρύθμιση του συστήματος πλοήγησης.
[nggallery id=2015]
Στο σχεδιαστικό μέτωπο, η ομάδα του Ζιλς Τέιλορ έβαλε τα δυνατά της δημιουργώντας το αντίπαλο δέος της Bentley Continental GT Speed. Χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα, διπλή απόληξη εξάτμισης στο πίσω μέρος, τολμηρές «γραμμές», ανασχεδιασμένη γρίλια εμπρός, δύο χρωματικοί τόνοι είναι μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό ενώ ο… εσωτερικός κόσμος φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει εκπτώσεις.

Συναντά κανείς όση πολυτέλεια θα περίμενε από μία Rolls-Royce, με ακόμα καλύτερης ποιότητας δέρμα σε σχέση με τη Phantom και εκτεταμένη χρήση ξύλου Canadel. Το όνομα «Wraith» έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν στη γκάμα της Rolls-Royce, για πρώτη φορά το 1938.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)