Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Golf cart από τη Mercedes

Ελλάδα 0:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Golf cart από τη Mercedes

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Golf cart από τη Mercedes

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το golf είναι εξ ορισμού ελιτίστικο σπορ και εύλογα μπορεί να συνδεθεί με μία μάρκα αυτοκινήτων που τη διακρίνουν στοιχεία όπως η πολυτέλεια. Μία μάρκα σαν τη Mercedes-Benz. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρότινος, η γερμανική εταιρεία περιοριζόταν σε χορηγίες σε τουρνουά ανά τον κόσμο αλλά και σε αθλητές, τώρα ήρθε η ώρα για το κάτι παραπάνω, αφού δημιούργησε το δικό της, πρωτοποριακό Golf Cart!

Στο τραπέζι έπεσαν περισσότερες από 400 ιδέες (που προήλθαν και από το κοινό, μέσω διαγωνισμού) μέχρι να καταλήξουν σε αυτή που σας παρουσιάζουμε. Τη διαδικασία επιλογής εξηγεί στο βίντεο ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Δόκτωρ Γκόρντεν Βάγκενερ, που τονίζει και τον ρόλο που έπαιξαν οι αθλητές στην ολοκλήρωση της ιδέας.

Μάλιστα οι Μπέρναρντ Λάνγκερ (Πρωταθλητής Masters 1985, 1993), Άνταμ Σκοτ (Πρωταθλητής Masters 2013), Καρολίν Μασόν και Μαρσέλ Σιέμ, μοιράζονται και μπροστά στην κάμερα μερικές από τις δικές του σκέψεις, σχετικά με το τι θα ήθελαν να διαθέτει το ιδανικό Golf Cart.

Advertisement
Advertisement

“Θέλαμε να σχεδιάσουμε  κάτι εντελώς διαφορετικό, που να αλλάξει όλη τη φιλοσοφία του που υπήρχε έως τώρα. Γιατί να μη προσεγγίσεις το golf cart σαν αυτοκίνητο, σαν ένα Golf Cart”, είπε χαρακτηριστικά ο Βάγκενερ.

Το τελικό δημιούργημα “γεννήθηκε” στο Κέντρο Προηγμένου Σχεδιασμού της Mercedes στο Καρλσμπαντ της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει τη γνωστού design πρόσθια μάσκα με το αστέρι, είναι ηλεκτρικό και η μπαταρία του φορτίζεται συμβατικά αλλά και εκμεταλλευόμενη την ηλιακή ενέργεια (με τους συλλέκτες στην οροφή). Ελέγχεται μέσω… Joystick και όχι τιμονιού, το οποίο βρίσκεται στη κοντρική κονσόλα. Διαθέτει μόνιτορ αφής και στόχος της Mercedes ήταν να απλοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι λειτουργείες του.
[nggallery id=2866]
Εναρμονισμένο στις απαιτήσεις της εποχής, ενσωματώνει iPad, iPhone, Bluetooth και άλλα τεχνολογικά καλούδια, ηχεία, air condition και σύστημα επικοινωνίας με άλλα golf cart και φυσικά τη βάση των εγκαταστάσεων. Παράλληλα, όταν θα είναι ακινητοποιημένο, στην οθόνη του μπορούν να προβάλλονται λεπτομέρειες χρήσιμες για το παιχνίδι, όπως η διάταξη του συγκεκριμένου γηπέδου ή οι επικείμενες καιρικές συνθήκες.

Τα εργονομικά καθίσματα είναι θερμαινόμενα και ρυθμίζονται ηλεκτρονικά, όπως σε μία κανονική Mercedes-Benz ενώ διαθέσιμο είναι και το σύστημα AIRSCARF, που λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 2011 με την SLK Roadster και στέλνει θερμό αέρα στο σβέρκο και τους ώμους του επιβάτη.

Advertisement

Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, το παρμπρίζ μπορεί να σκουρύνει για καλύτερη ορατότητα όταν λάμπει ο ήλιος και αντίστοιχα, σε περίπτωση ξαφνικής καταιγίδας, υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, υαλοκαθαριστήρες αλλά και ελαφριές, εύκολα τοποθετούμενες πόρτες!

Τέλος, διαθέτει ένα μικρό ψυγείο κάτω από τη κεντρική κονσόλα, φωτιζόμενο καθρέφτη για τον καλλωπισμό των κυριών αλλά και άφθονοι χώροι για την τοποθέτηση του απαραίτητου αγωνιστικού εξοπλισμού.

Advertisement

Το Vision Golf Cart της Mercedes ακόμα  είναι σε πρωτότυπη μορφή αλλά μην εκπλαγείται αν σύντομα, το δούμε να λανσάρεται επίσημα και να χρησιμοποιείται στα γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο.