Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota C-HR με αγάπη από την Φρανκφούρτη

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota C-HR με αγάπη από την Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Toyota C-HR με αγάπη από την Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Το μικρότερο crossover της Toyota το βλέπετε στην οθόνη σας σε πρωτότυπη μορφή, ενώ τον Μάρτιο – πιθανότατα στο σαλόνι της Γενεύης – θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η Toyota αναμένεται να μπει δυναμικά στη κατηγορία των σπορ crossover και στα λημέρια του Nissan Juke, στέλνοντας το προ-τελευταίο μήνυμα στον ανταγωνισμό από την έκθεση της Φρανκφούρτης, με το πρωτότυπο C-HR. Εδώ βλέπετε την αναβαθμισμένη εκδοχή του concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι τέτοιο καιρό στο Παρίσι, η οποία χαρακτηρίζεται από έναν φουτουριστικό αέρα και τον έντονα κουπέ προσανατολισμό του αμαξώματος, που αυτή την φορά έχει πέντε πόρτες (σε αντίθεση με τις τρεις του προηγούμενου concept) για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Toyota-C-HR_Concept_2015_1000 (1)

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η Toyota είναι λακωνική στην ανακοίνωση της αναφέροντας πως η βάση του νέου μικρού crossover είναι το καινούργιο παγκόσμιο πλαίσιο με τον κωδικό TNGA (Toyota New Global Architecture). Σχετικά με το πρωτότυπο, γίνεται λόγος για υβριδικό σύστημα πρόωσης με κινητήρα βενζίνης, το οποίο προφανώς να είναι του Prius. Προφανώς θα επρόκειτο για αναβαθμισμένη εκδοχή καθώς η Toyota αναφέρει έως 40% καλύτερη απόδοση και νέο ηλεκτροκινητήρα με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Toyota-C-HR_Concept_2015_1000 (4)

Πάντως, σχετικά με την έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει το 2016, οι κινητήρες αναμένεται να είναι οι γνωστοί της γκάμας της Toyota, με τον τετρακύλινδρο turbo των 1.200 cc που παρουσιάστηκε στο Auris να παίζει βασικό ρόλο, μαζί με τον diesel 1.4 D-4D. Φυσικά, θα υπάρχει και υβριδική εκδοχή, περισσότερα προσεχώς στο NewsAuto.gr!

Advertisement

Toyota-C-HR_Concept_2015_1000 (3)