Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το θρυλικό VW Transporter γίνεται ηλεκτρικό!

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το θρυλικό VW Transporter γίνεται ηλεκτρικό!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το θρυλικό VW Transporter γίνεται ηλεκτρικό!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τις μετακινήσεις με ορίζοντα το έτος 2019 οραματίζεται η Volkswagen με το πρωτότυπο βαν BUDD-e. Οι Γερμανοί το παρουσίασαν στην έκθεση ηλεκτρονικών CES, ενσωματώνοντας τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση. Το BUDD-e φέρει ρετρό στοιχεία που παραπέμπουν στο Transporter (ή Kombi) το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του ’50.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το μήκους 4,6 m. BUDD-e βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα. Η αρχιτεκτονική MEB θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά στα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, προσφέροντας ταχύτητα και οικονομία στη διαδικασία παραγωγής τους. Οι μπαταρίες χωρητικότητας 92,4 kWh έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα του BUDD-e, ενώ σε κάθε άξονα βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας, καθιστώντας το όχημα τετρακίνητο.

Το εσωτερικό του BUDD-e θα προσφέρει στους επιβάτες συνεχή σύνδεση με τον έξω κόσμο.

Ο εμπρός αποδίδει 136 ίππους και ο πίσω προσθέτει άλλους 170 στο συνολικό σύστημα των 306 ίππων. Πλήρως φορτισμένες οι μπαταρίες υπόσχονται αυτονομία 533 km, πολύ κοντά σε αυτή ενός συμβατικού βενζινοκίνητου μοντέλου. Η Volkswagen ανακοινώνει επιτάχυνση 0-96 km/h σε 6,9 sec και τελική ταχύτητα 180 km/h. Με τη βοήθεια ταχυφορτιστή οι μπαταρίες «γεμίζουν» σε ποσοστό 80% εντός 30 λεπτών.

Ένα απλό νεύμα θα αρκεί για να ανοίξουν οι συρόμενες πόρτες!

Ένα απλό νεύμα θα αρκεί για να ανοίξουν οι συρόμενες πόρτες!

Advertisement
Advertisement

Το BUDD-e αποτελεί επίσης ένα όχημα επίδειξης εκ μέρους της μάρκας από το Βόλφσμπουργκ της τεχνολογίας διασύνδεσης του αυτοκινήτου με ορισμένες λειτουργίες του σπιτιού. Ο οδηγός θα μπορεί π.χ. να ελέγξει ποια τρόφιμα λείπουν από το ψυγείο ώστε να περάσει από το σούπερ μάρκετ ή να ανάψει τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού μόλις το αυτοκίνητο πλησιάσει! Το Gesture control 2.0 επιτρέπει στους επιβάτες ακόμη και να ανοίγουν τις πόρτες με ένα απλό νεύμα, ενώ η αυτόνομη οδήγηση χαρίζει ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις.