Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το smart fourjoy έχει χώρους για 4

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το smart fourjoy έχει χώρους για 4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το smart fourjoy έχει χώρους για 4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία ημέρα αφού αποκαλύψαμε τις επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου που ετοίμασε η smart για τη Φρανκφούρτη, η θυγατρική της Daimler δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες fourjoy. Θα οδηγήσει στο επόμενο smart forfour, το αυτοκίνητο πόλης με θέσεις για 4 επιβάτες, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014.

Advertisement
Advertisement

Από το fourjoy απουσιάζουν οι πόρτες, το πίσω παράθυρο και η οροφή, επιτρέποντας την ορατότητα προς το φουτουριστικό και ευρύχωρο εσωτερικό με καθίσματα lounge. Το αμάξωμα έχει μήκος 3,5 m, πλάτος κοντά στα 2 m και ύψος 1,5 m. Πρόκειται για ένα όχημα που δεν εκπέμπει ρύπους στο περιβάλλον, καθώς εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 75 PS και ροπής 13,3 kgm, το ίδιο που φέρει και το ηλεκτρικό fortwo. Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου σε οικιακή παροχή απαιτείται διάστημα 7 ωρών.

Ως όχημα ελεύθερου χρόνου, το πρωτότυπο fourjoy προσφέρει αρκετές λύσεις. Στην οροφή βρίσκονται δύο ηλεκτρικά skateboard, για κάλυψη σύντομων αποστάσεων μέσα στην πόλη. Τα δύο κράνη με ενσωματωμένες κάμερες βρίσκονται σε ειδικές θήκες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το νέο forfour (όπως και το fortwo) εξελίσσεται από κοινού με το νέο Twingo, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Daimler με τη Renault-Nissan. Το τετραθέσιο smart θα έχει κινητήρα τοποθετημένο πίσω και κίνηση στον πίσω άξονα. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα.[nggallery id=2955]

Advertisement
Advertisement